“Pak cik Itu Telah Menyiku Saya Sehingga Tersandar Di Kusyen Kereta”-Pemandu Honda City Jelaskan Cerita Sebenar

Santai Semasa

Baru-baru ini viral video seorang wanita yang menjerit meminta tolong kononnya mendakwa diragut sambil menyembur racun serangga ke arah beberapa orang lelaki yang ditugaskan untuk menarik keretanya di Langkawi.

Melaui video yang tular, kereta Honda City yang dipandu wanita tersebut didakwa mempunyai tunggakan sehingga lima bulan.

Dalam video tersebut, seorang lelaki masuk ke dalam kereta perempuan itu dan duduk dibahagian pemandu sebelum wanita tersebut menyemburnya dengan racun serangga sambil menjerit. Apabila lelaki tersebut keluar, wanita itu terus menjerit dan menutup pintu kenderaan sebelum memandu pergi dari situ.

Perbuatan wanita itu mendapat kecaman hebat dari warga maya, membuatkannya tampil memberi kenyataan bela diri dalam Group Langkawi Sana Sini Baru.

Dalam kenyataan tersebut, wanita itu mendakwa tindakan kumpulan lelaki yang ingin menarik kereta tersebut yang duduk di sebelahnya telah membuatkannya merasa cemas dan bertindak menyembur racun serangga untuk melindungi diri.

 

Perhatian kepada semua netizen yang viral kan video saya dan yang komen tentang video ni.. Baca betul-betul keterangan ni.. Ini bukan rekaan semata-mata.. Kalau nak tahu betul ke tidak tolong bagi kerja sama untuk pihak yang berkuasa jalankan tugas..

Saya seperti yang tertera di dalam video tersebut .. Pada hari kejadian saya dan anak saya berumur 2 tahun sebelum saya ke bank saya pergi membeli sedikit barang rumah bersama anak.

Semasa saya keluar dari bank di datangi dua orang lelaki dan berkasar dengan saya dan anak saya menyatakan mahu mengambil kereta yang bukan hak milik saya dan sekiranya saya tidak mahu bagi kereta, saya perlu membayar kepada mereka.

Dalam kejadian itu pak cik tua itu telah menyigung (menyiku) saya sehingga saya tersandar di kusyen kereta lalu saya dapat mencapai ridsect yang dibeli saya itu. Saya seorang perempuan apabila mereka berkelakuan sedemikian saya dan mana-mana perempuan sekali pun akan bertindak begitu.

Nasib dalam kereta saya tidak ada senjata tajam kalau ada mesti saya sudah tikam mereka kerana saya panik dan nak pertahankan diri dan anak saya.

Kalau betul mereka agen sah penarik kereta mereka tahu undan-undang untuk tarik kereta bukan datang seperti penyamun. Wajar bagi saya berbuat sedemikian kerana nak mempertahankan diri dan anak saya, bukan nak pertahankan kereta yang bukan hak milik saya yang sah.

 

Difahamkan, individu-individu yang ingin menarik kereta tersebut turut membuat laporan polis mendakwa wanita tersebut memukul dan menyembur mereka. Bagaimanapun, kiriman tersebut telah dipadam selepas 12 jam.

Kenyataan tersebut mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Ada yang mengecam wanita tersebut dan ada yang menegur cara agen-agen tersebut menjalankan tugas.

“Bab tak bayar lain, bab cara tarik kereta pun lain”

 

sumber : LANGKAWI SANA SINI BARU via siakap keli