Pakai baju biasa, Menteri Kesihatan diam2 ‘jengah’ Hospital Kajang hari Sabtu

Semasa Viral

Sejak menjawat jawatan sebagai Menteri Kesihatan Malaysia, YB Khairy Jamaluddin dilihat antara yang paling menyerIah dalam menangani p4ndemik C0vid-19.

Program vaks1nasi juga berjalan dengan baik dan pastinya mendapat puj1an daripada sesetengah rakyat.

Datang dengan 1 pegawai sahaja

May be an image of one or more people, people standing and indoor

May be an image of 1 person

Hari ini, tular di media sosial apabila Khairy Jamaluddin atau KJ berpenampilan kasual tanpa kehadiran ramai pengiring telah ‘menyerbv’ Hospital Kajang pada hari Sabtu bagi melihat keadaan sebenar di hospital tersebut.

Perkara berkenaan telah dimuat naik oleh Ketua Program Akademi Pilihan Raya (APR), Nik Aminudin nns di akaun Facebook miliknya.

Menurutnya, Menteri Kesihatan Malaysia secara diam-diam telah datang ke Hospital Kajang dan hanya ditemani seorang pegawai sahaja.

Tambah Nik Aminudin lagi, berkemungkinan besar pengarah dan pegawai atasan di hospital tersebut tidak mengetahui kehadiran beliau yang tidak memakai pakaian formal.

Tiada pun karpet merah

Sehvbungan dengan itu, ruangan Facebook sumber telah dihuj4ni dengan puj1an keatas KJ yang dilihat sebagai saIah satu inisiatif untuk mengetahui sendiri keadaan sebenar di hospital tersebut secara teIus.

“Kalau bagitahu awal2 mulalah nak tar jalan, cat bangunan”..

“Mesti orang atasan bising kenapa tak bagitahu awal”..

Macam ni la yang rakyat nak..

Tak p4yah khemah, habis beribu nak sambut..

 

Sumber: Facebook Nik Aminudin nns, OMM (Nuha Kefli)

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.