“Say dah contact dgn abg yang kena s4man tu”- Bekas pemain Kedah, Azmeer Yusof bantu bayar k0mpaun lelaki zi4rah kvbur

Foto: OMM

Bekas pemain pertahanan Kedah, Azmeer Yusof menawarkan diri bagi membantu seorang lelaki yang dikenakan k0mpaun RM2,000 kerana melakukan aktiviti z1arah kvbur sempena Aidiladha di Jempol, semalam.

Saya nak toIong bayarkan k0mpaun

Menerusi laman Facebook, bekas pemain berusia 31 tahun itu memohon bantuan orang ramai sekiranya mempunyai maklumat mengenai lelaki tersebut sebelum berjaya ‘menjejakinya’ beberapa jam selepas itu.

Menurut Azmeer, dia sudah menghVbungi lelaki berusia 21 tahun terbabit sekali gus memberitahu hasrat murninya itu dan akan diselesaikan dalam masa terdekat.

“Alhamdulillah saya dah contact dengan abang yang kena s4man tu. Sekarang ni abang tu dalam perjalanan ke pejabat kesihatan. InsyaAllah sebentar lagi selesai segalanya.

“Terima kasih kepada semua yang tolong cari abang tu dan mend0akan. Semoga kita semua dirahmati Allah SWT,” tulisnya.

May be an image of 1 person, standing and outdoors

Sementara itu, seorang pengguna Facebook bernama Syafiz Huzairi yang mengaku abang kepada lelaki itu berkongsi tangkap layar berita mengenai k0mpaun berkenaan.

Menulis dengan loghat ‘Nogori Sombilan’, Syafiz berkata adiknya itu melakukan z1arah ke kvbur yang tidak jauh dari rumahnya selain bersyukur kerana ramai insan prihatin yang ingin membantu.

“Kesian adik den sorang nie kono k0mpaun.. z1arah kvbur arw4h ayah ehh yang dio sendiri tak sempat nak jumpo.. pastu bawak pulak anak buah ehh z1arah kvbur arw4h omak ehh..

“Rumah dekat je, bukan rent4s daerah pun.. sejengkal yo umah ehh dari kvbur.. haihh apo pun tunggu keputusan KKM untuk k0mpaun.. alhamdulillah ramai yang nak tolong,” katanya.

Bagaimanapun setakat ini, tidak dapat dipastikan sama ada lelaki berkenaan ada mengemukakan sebarang rayuan pengurangan jumlah k0mpaun di pejabat kesihatan itu atau membayar jumlah yang telah ditetapkan.

Pemuda dik0mpaun RM2,000 kerana z1arah kvbur

Polis mengeluarkan kompaun keatas seorang lelaki yang menziarahi tanah perkuburan FELDA Palong 12 dan 13. FOTO IHSAN POLIS

TERDAHULU, memetik laporan BH Online, lelaki itu datang bersama dua anak saudaranya ke tanah perkvburan tersebut sebelum dit4han oleh pasukan khas pematuhan pr0sedur 0perasi standard (S0P) di Tanah Perkvburan Islam FELDA Palong 12 dan 13.

Ketua Polis Daerah Jempol Superintendan Hoo Chang Hook berkata, pemuda berusia 21 tahun itu dit4han pasukan khas pematuhan S0P Pelan PemuIihan Negara pada 11.40 pagi di Tanah Perkvburan Islam Felda Palong 12 dan 13.

Katanya, dia didapati hadir bagi tujuan z1arah kvbur yang merupakan aktiviti diIarang bersama dua anak saudaranya.

“Berikutan itu, k0mpaun dikeluarkan mengikut Akta Penceg4han dan Pengawalan Penyak1t Berjangk1t 1988,” katanya.

Chang Hook menasihati orang ramai supaya mematuhi semua S0P ditetapkan termasuk tidak melakukan aktiviti z1arah kvbur dan berkunjung rumah ke rumah sepanjang Aidiladha ini.

Semoga Abang dimurahkan rezeki dan dirahmati Allah swt

Alhamdulillah terima kasih sudi bantu orang blok saya..


Sumber: Facebook Azmeer Yusof & Syafiz Huzairi , BH Online (Abnor Hamizam Abd Manap), OMM (Dayah Muse)

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Teruskan berhibur dengan kisah-kisah menarik menarik dibawah ini yang dikongsikan.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf