(Video) Sebut ‘sesuatu’ di kamera TV, ramai terhibur dengan reaksi Pandalela Rinong

Sebentar tadi, atlet Malaysia dalam sukan terjun 10 meter platform seirama wanita, Pandalela Rinong dan Leong Mun Yee telah turun beraksi untuk merebut gelaran di Olimpik Tokyo 2020.

Walau bagaimanapun, impian mengulangi sejarah seperti di Olimpik Beijing tidak kesampaian apabila mereka hanya berada di kedudukan yang ke-8.

Syabas! Kami bangga

Walau bagaimanapun, pastinya seluruh rakyat Malaysia berb4ngga dengan pencapaian mereka dan mengucapkan syabas diatas usaha yang begitu besar untuk mengharumkan nama negara.

Namun, disebalik pertandingan tersebut, satu video pendek menunjukan reaksi Pandalela apabila menerima keputusan terjvnannya telah menarik perhatian ramai dan menghiburkan semua.

Sebaik melihat vidoe tersebut, ramai net1zen menyatakan ia suatu perbuatan yang sp0ntan dan s1nonim dengan rakyat Malaysia.

“Malaysia sangat, go girl, that Malaysia sp1rit (ini semangat Malaysia),” k0men beberapa netizen.

Rakaman pendek itu kemudian tular di media sosial hari ini sebaik Pandalela menamatkan aksi final 10 meter platform seirama bersama Leong Mun Yee.

Reaksi sp0ntan dis0rot kamera

Menerusi video yang tuIar itu, ramai yang perasan Pandalela dengan sp0ntan menyebut perkataan ‘b4bi’ tanpa disedari kata-kata tersebut mendapat s0rotan kamera.

Walaupun perkataan tersebut terdengar k4sar kepada rakyat Malaysia, namun w4rganet menerimanya dengan terbvka serta turut sama terh1bur melihat s0rotan video berkenaan.

Bagaimanapun tidak dapat dipastikan sama ada Pandalela betul-betul menyebut perkataan itu kerana audionya tidak berapa jelas.

Tak ada yang saIah pun, she’s Malaysian

Mereka juga sed4r bahawa perkataan tersebut seperti satu ‘bvkti’ menunjukkan seseorang itu rakyat Malaysia walaupun ia sesuatu yang agak k4sar untuk ditvturkan.

W4rganet juga tidak mempunyai sebarang masaIah dengan apa yang diucapkan Pandalela yang pasti berasa k3cewa apabila mendengar keputusan akhir terjvnannya itu.

Hahahah tahu dah dia memang orang Malaysia

Kami sentiasa supp0rt Pandalela

Takpe kami faham

Kita yang duduk depan TV pun sama jugak

Dia nampak frvst tapi dalam masa sama cute!

 

Sumber: Twitter @HfizIrfann, OMM (Nuha Kefli)

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.