Pelakon era 1990-an, Mior Ahmat Zaudi Telah pergi Mengadap Ilahi

KEDATANGAN 1 Januari 2019 membawa khabar duka buat penggiat seni tempatan apabila pelakon era 1990-an, Mior Ahmat Zaudi meninggall dunia pada pukul 5.40 pagi Selasa.

Anak saudaranya, Mior Azizul memberitahu Allahyarham menghembuskan nafas terakhirnya di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) selepas dimasukkan ke hospital itu sejak Jumaat lalu.

“Dukacita dimaklumkan Pak Ngah saya telah menghembuskan nafas terakhirnya pada pukul 5.40 pagi tadi.

“Mohon saudara-saudari sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah… Semoga Allahyarham ditempatkan dalam kalangan orang beriman dan beramal soleh. Amin,” tulisnya di Facebook.

Terdahulu, Mior Azizul memaklumkan bapa saudaranya itu berada dalam keadaan kritikal akibat masalah jantung.

Sementara itu, jenazahh akan dimandi dan disolatkan di Masjid Nurul Ihsan, Cheras sebelum dikebumikan di Tanah Perkuburan Cheras Perdana selepas solat Zohor.

Mior, 66, pernah popular menerusi drama bersiri slot Spektra di TV2 pada pertengahan 1990-an selain pernah membintangi filem Momok arahan M Jamil pada 2009.

Allahyarham Mior sepanjang hayatnya banyak berlakon drama televisyen termasuk drama bersiri Spektra dan drama purba Kota Setia terbitan HVD Home Video (M) Sdn Bhd pada pertengahan 1990-an.

Allahyarham juga pernah membintangi filem Momok arahan M Jamil pada 2009.

Baca lebih lanjut di https://www.mstar.com.my

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf