(Video) Baru bebas dari penj4ra, pemuda terdvduk hanya mampu lihat pvsara Ibu & Kakak

Keluarga Tempatan

Setiap insan yang hidup pasti melakukan d0sa dan kesaIahan. Tapi, siapalah kita untuk menghak1mi mereka yang sudah pun mendapat baIasan dunia dengan menerima hvkuman penj4ra.

Namun, ketika mereka dibeb4skan daripada penj4ra, sudah tentu masing-masing akan r1ndu memeIuk ahli keluarga yang sudah lama terp1sah bagi mem0hon kemaafan.

Ibu mninggal 3 bulan sebelum adik dibeb4skan

Akan tetapi, berbeza dengan kisah seorang pemuda yang mana hari pembeb4sannya selepas enam bulan dipenj4ra menjadi sesuatu yang sangat mengh1bakan kerana mendapat khabar ibunya telah mninggal dunia kira-kira tiga bulan yang lalu.

Hal ini dik0ngsikan sendiri oleh kakak kepada pemuda tersebut yang dikenali sebagai @heraalex86 apabila memuat naik video adiknya men4ngis sambil memegang batu n1san di pvsara ibu mereka.

Menurutnya, seusai adiknya dibeb4skan, dia terus membawa pemuda itu ke pvsara ibu dan dapat dilihat re4ksi terkejvtnya sehingga terdvduk ketika mengetahui hal sebenar.

Kakak juga dah 10 hari mninggal dunia

Lebih menyed1hkan lagi apabila, pengguna TikTok itu membawa pula adiknya ke satu lagi kvbur kakak mereka yang baru 10 hari mninggal dunia.

Hanya air mata yang mampu dit1tiskan ketika itu kerana dua insan penting dalam hidupnya pergi sewaktu dia berada di dalam penj4ra.

Perkara paling per1t bila seorang anak tak sempat m0hon maaf kepada orang tua

Perk0ngsian yang sangat menyentvh hati itu membuatkan ramai warg4net turut berasa seb4k mengenangkan uj1an yang bert1mpa-t1mpa selepas pemuda itu bebas dari penj4ra.

Walau bagaimanapun, mereka tetap berharap pemuda berkenaan benar-benar insan dengan ‘tegvran’ daripada Allah S.W.T dan mend0akan agar seluruh ahli keluarga dit1nggalkan berada dalam keadaan t4bah.

Memang per1t terima uj1an macam ni..

Teruslah berd0a untuk mereka yang telah tiada..

Sed1h dah lama tak jumpa, rupanya dah tiada..

Tak sanggvp nak tengok..

Teringat arw4h ayah..

Hari itulah hati se0rang anak benar2 hancvr..

Aku tengok pun terkeIuar air mata..

Semoga apa yang dik0ngsikan itu menjadi peng4jaran buat semua. SaIam takz1ah.

 

Sumber: TikTok @heraalex86, OMM (Nuha Kefli)

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.