Anggota Polis ambil butiran peribadi masa Roadblock cuba ng0rat gadis ini sampai PDRM buat kenyataan ini

Etika Kerja pula adalah berkaitan dengan amalan dan perbuatan beretika selaras dengan peraturan dan norma dalam sesebuah organisasi.

Lazimnya ia merangkumi perbuatan serta perilaku yang dianggap baik untuk organisasi dan yang memberi makna kepada pekerja dalam urusan sehariannya.

Etika Kerja juga berkaitan dengan sikap individu terhadap pekerjaan, di samping penglibatan, serta komitmen terhadap kerjanya.

Kod Etika kerja menggariskan atau menggabungkan di antara nilai-nilai teras (core values) iaitu amanah, benar, ikhlas dan bersyukur dan nilai-nilai kembangan untuk dihayati dan diamalkan oleh seluruh mereka yang bekerja, khususnya didalam sektor awam.

Lain pula ceritanya apabila gadis ini tularkan perbualan mesej yang diterima oleh seorang anggota polis yang men4hannya sebelum ini.

Gadis itu beritahu polis terbabit ada mengambil butir-butir peribadinya semasa dit4han polis disek4tan jalan raya.

Selepas gadis ini tularkan kejadian ini, pihak PDRM keluarkan kenyataan ini

Kejadian itu menjadi tular di twitter sehingga mendapat perhatian pihak PDRM. PDRM meminta masa dan tempat gadis tersebut dit4han, ini kemungkinan anggota polis terbabit mungkin akan dikenakan t1ndakan tatatertib.

 

 

Rata-rata ntizen juga berk0ngsi kisah mereka yang mengalami peristiwa sama

Ada juga menasihatkan mereka supaya membuat laporan di saluran ini

Selepas tular kejadian ini, rezeki bisnes kek bertambah-tambah

Sementara itu, tidak semena-mean rezeki nampaknya berpihak kepada gadis ini, sejurus selepas tular kejadian diatas, gadis yang dipercayai penjual kek online ini menerima pelbagai tempahan yang tidak disangka-sangka.

 

Sumber: Twitter @nnnadzifah, ASN

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.