Rebecca syukvr suami bebas C0vid-19, keluar h0spital pagi raya- “Beransur sihat tapi sangat2 fragiIe

Hiburan

TIADA apa yang lebih menggembirakan bagi pelakon Datin Rebecca Nur Al-Islam apabila suami tercinta pulang kepangkuan keluarga selepas seminggu bertarung menentang Covid-19 di hospital.

Lebih bermakna apabila suaminya, Datuk Nor Azam Sulaiman dibenarkan pulang ke rumah pada pagi Hari Raya Aidiladha.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ❤️AllahSwt❤️BBA student 👩🏻‍🎓 (@rebeccanuralislamahmad)

“Alhamdulillah, hari ini suami sudah pulang ke pangkuan keluarga.

“Dia nak bersama kami sekeluarga raya Aidiladha ni,” katanya kepada mStar pada Selasa.

Pada 14 Julai lalu mStar melaporkan tentang situasi kesihatan Nor Azam yang semakin kr1tikal iaitu berada pada tahap empat.

rebeeeca
Rebbeca bersyukvr suami beransur sihat.

Dia terpaksa dikej4rkan ke sebuah hospital swasta di Kuala Lumpur bagi mendapatkan r4watan selepas mengalami masaIah sesak n4fas.

Bercerita lanjut tentang perkembangan kesihatan suami, Rebecca berkata dia bersyukur apabila keadaannya semakin pulih.

“Masih dalam pemantauan dan sangat-sangat fragiIe.

Dah beransur sihat… cuma cepat pen4t, tak boleh banyak cakap dan tak diizinkan buat apa-apa dulu.

REBECCA NUR AL-ISLAM

PELAKON

“Dah beransur sihat… cuma cepat pen4t, tak boleh banyak cakap dan tak diizinkan buat apa-apa dulu. Doktor cakap harus berehat tenang,” katanya lagi.

Sementara itu menerusi perkongsian di Instagram, Rebecca turut meIahirkan rasa terharu dan terima kasih atas doa untuk kesejahteraan keluarganya.

“Terima kasih buat semua keluarga, teman-teman, kenalan dan juga semua followers mummy yang tidak pvtus berd0a untuk suami serta kami sekeluarga.

“Allah SWT sahaja yang dapat membaIas segala d0a anda buat kami sekeluarga.

185280236_133076422203717_8638837269862590497_n

Rebecca bersama suami dan anak-anaknya.

“Terima kasih buat anda yang menghantar segala macam makanan, ubat, bunga dan hadiah di depan rumah kami,” tulisnya lagi.

Menerusi laporan mStar sebelum ini, Rebecca mengesahkan dia dan tujuh anggota keluarga serta tiga pembantu rumah p0sitif C0vid-19 pada 8 Julai lalu.

Untuk rekod, Rebecca mendirikan rumah tangga dengan suaminya pada 2011 dan mereka dikurniakan lapan cahaya mata termasuk dua orang anak angkat.

Rumah Rebecca Nur Islam ‘Iumpuh’ diser4ng C0vid-19, 10 orang termasuk pembantu rumah p0sitif

TERDAHULU, pelakon Datin Rebecca Nur Al-Islam memaklumkan tujuh anggota keluarga serta tiga pembantu rumahnya disahkan p0sitif C0vid-19 pada Khamis.

Selain suaminya iaitu Datuk Nor Azam Sulaiman, enam orang anak mereka iaitu Nor Khayrin, Nor Adam Daniel, Nor Anggun Raverra, Nor Aliff Al Raffael, Nor Ahmet Al Reaggan, Nor Aurora Riana antara yang turut dijangk1ti virus berkenaan.

Rebecca 1
Rebecca berk0ngsi perkara itu di Instagram.

Bagaimanapun, aktres berusia 35 tahun ini berkata, dia dan dua orang lagi anaknya iaitu Nor Arif Qayyum dan Nor Anggerik Renesmee disahkan negatif.

“Keluarga kami diser4ng penyak1t C0vid-19.. dalam keluarga kami yang p0sitif, suami saya, enam orang anak kami dan tiga orang pembantu rumah.

“Saya sangat sed1h sekarang ini dan terlalu berdvkacita. Tapi apa-apa pun, saya bersyukvr, Alhamdulillah diri saya sendiri negatif.

“Selain saya, dua orang lagi anak saya negatif termasuklah pakcik Nasir, tukang kebun dan tiga orang lagi pembantu rumah yang lain,” kata Rebecca.

Saya tahu suami saya kuat… Insya-Allah.

REBECCA NUR AL ISLAM

PELAKON

Pemilik nama Rebecca Nur Al-Islam Ahmad itu berk0ngsi berita sed1h tersebut menerusi laman Instagram miliknya pada Khamis.

Rata-rata netizen dan rakan selebriti turut mend0akan Rebecca kuat serta ahli keluarganya yang dijangkiti v1rus tersebut cepat sembvh.

Rebecca 2
Rebecca risau dengan keadaan suaminya.

Rebecca turut mem0hon maaf kepada mana-mana pihak yang menjadi k0ntak rapat keluarganya dan berharap mereka melakukan uj1an caIitan dengan segera.

“Apa yang boleh saya katakan buat masa sekarang ini, toIong doakan untuk kami sekeluarga. Lebih-lebih lagi kepada suami saya yang tervk sedikit daripada yang lain.

“Saya tahu suami saya kuat… Insya-Allah. Minta maaf jika ada k0ntak rapat yang terdekat dalam masa tujuh hari ke belakang. Saya harap anda cepat-cepat buat uj1an caIitan.

“Doa anda semua, saya perlukan. Terima kasih dan minta maaf daripada kami sekeluarga,” katanya.

 

Sumber: mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.