Guru Kec3wa Diasingkan Di St0r ‘CIeaner’, Beritahu Sbb Tak Ambil V4ksin.. Rita PerIi Cakap ‘Cikgu Lain G0yang Ke”

Video seorang guru mend4kwa dia diasingkan pihak sekolah di sebuah bilik simpanan (stor) tukang cuci yang tuIar di media sosial mendapat pelbagai reaksi netizen.

Video berdurasi sekitar tiga minit itu menjadi tuIar pada aplikasi TikTok yang dimuat naik pemilik akaun bernama Asda Yanti Mh sejak semalam dan sudah mencec4h 1.2 juta tontonan sehingga kini.

Guru saIah sebuah Sekolah Menengah di Ipoh tersebut dipercayai diasingkan pihak sekolah ekoran beliau belum menerima sunt1kan vaks1n.

Video berkenaan memaparkan pendidik tersebut meIuahkan rasa kesaI atas layanan yang diberi pihak sekolah terhadapnya.

Bilik stor diperbuat dari zink, memang sangat p4nas dan tak seIesa

Pada mulanya dia ditempatkan di st0r pendidikan jasmani, namun ditukarkan ke st0r tukang cuci atas alasan ia merupakan kawasan laluan serta mempunyai banyak peralatan sukan.

Katanya, bilik st0r tukang cuci tersebut hanya mempunyai meja serta kipas namun tidak mempunyai kerusi serta plug untuk menggunakan komputer riba dan sebagainya.

“Dinding bilik diperbuat daripada zink jadi saya masuk sekejap dan tidak tahan kerana sangat panas.

” Jadi sekarang saya duduk di dalam kereta ambil sedikit penghawa dingin sebab bilik itu terlalu panas dan tidak layak diduduki,” katanya.

Sementara itu, rata-rata net1zen memberi maklum baIas langkah diambil lihak sekolah itu adalah bagi meIindung pelajar dan guru yang sudah divaks1n.

Ada juga yang menasihati guru berkenaan untuk menerima sunt1kan vaks1n demi keseIamatan semua serta keseIesaan guru tersebut.

Bagaimana pun ruang komen berkenaan telah ditvtup pemilik akaun terbabit setakat pukul 12 tengah hari tadi.

Video:

Tak ambil v4ksin, akui ada masaIah kesihatan

Menerusi video itu, guru tersebut turut mended4hkan dirinya tidak mengambil sunt1kan vaks1n oleh kerana r1sau akan ris1ko yang akan dihadapinya kerana mengalami masaIah kesihatan.

Saya tak ambil sebab ada masaIah kesihatan. Saya mengalami aIahan yang tervk pada ub4t-ub4tan hospital serta mengalami gejaIa anafiIaksis .

Dia juga turut menunjukkan bvkti-bvkti d0kumen memaparkan laporan dari doktor serta r4watan-r4watan yang pernah dijalani sebelum ini.

Bagaimanapun, dia juga meng4kui tidak akan ada sebarang pengecvalian daripada doktor, namun disebabkan b1mbang akan masaIah kesihatannya, dia tidak mahu mengambil sebarang risiko.

“Dah Kena 2 D0s Pon G0yang Dengan Cikgu Tak V4ksin Ke?”- Rita Rudaini PerIi Guru Sekolah Di Perak

Dah Dua Dos Pun Goyang Dengan Cikgu Tak Vaksin Ke?" - Rita Rudaini Komen Isu Guru Diasingkan Ke Dalam Stor Zink | Gempak

SEMENTARA itu, Pelakon Rita Rudaini meIuahkan rasa tidak puas hati apabila mengetahui guru yang menoIak vaks1n ditempatkan di st0r alatan sukan sebagai bilik peng4singan guru di sebuah sekolah menengah di Ipoh, Perak.

Rita Pers0al Keb1mbangan Kakitangan Sekolah

Menerusi Insta Stories, Rita turut mempers0alkan kakitangan sekolah yang masih berasa takvt dengan guru yang menoIak vaks1n walaupun mereka sudah menerima 2 d0s lengkap v4ksin.

“Aiik? Dah kena 2 d0se pon g0yang dengan cikgu tak vaks1n ke cik pengetua dan cikgu-cikgu lain?

Nanti m4ti pegang bendera “- tulis Rita

Dah Dua Dos Pun Goyang Dengan Cikgu Tak Vaksin Ke?" - Rita Rudaini Komen Isu Guru Diasingkan Ke Dalam Stor Zink | Gempak

Sumber: TikTok memyanti, K! ONLINE

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf