Guna Gambar Bekas Suami Di Family Tree Anak, Rita Ditvduh Masih Belum ‘Move On’

Umum mengetahui bahawa pelakon terkenal Rita Rudaini merupakan seorang ibu tunggal yang kini membesarkan dua orang cahaya mata bersamanya.

Terbaharu, Rita berk0ngsi perkembangan anaknya di laman Instagram, iaitu Airit Rayyan Rizqin di mana Rayyan diberi homew0rk oleh gurunya untuk melakukan carta keluarga ataupun family tree berserta gambar.

Nampaknya perkara itu mungkin akan jadi sedikit janggal kerana Rita dan bek4s suaminya yang juga pemain bola sepak terkenal, Aidil Zafuan Abdul Razak sudah lama berc3rai dan perhubungan mereka tidak berada dalam keadaan yang baik.

Namun Rita sebagai ibu nampaknya bersikap profesional dengan meletakkan gambar bekas suaminya itu di dalam carta keluarga berkenaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727)

Menulis di ruangan kapsyen :

“Family tree lagi …m0mmy sebenaqnya nak print pic Hyun Bin ganti tempat daddy..tp m0mmy takut ticer adik pengsan pulak 🤣”

Perkara itu turut mendapat perhatian ramai warganet yang turut memberikan pendapat mereka, malah ada yang merasakan Rita berhak mendapat lelaki yang lebih baik.

Dalam kebanyakan komen yang diterima, ada juga yang mempersoalkan tindakan Rita yang dianggap seolah-olah masih tidak boleh ‘move on’ dan tergla-gil4kan bek4s suami, namun ramai yang menyokong beliau kerana pada pendapat mereka, bek4s suami pelakon berkenaan tetap ayah kandung yang sah, jadi tidak salah untuk Rita meletakkan gambar beliau di carta keluarga tersebut.

Sehinggakan ada yang menuduh Rita masih belum move on dan tidak boleh melupakan bekas suaminya itu.

“Sis move on la, si lelaki tu dah ada isteri anak dah… hidup masing-masinglah, nampak sangat sis terg1la-g1lakan si lelaki, kasihan tengok sis masih menanti benda yang tak pasti,” tulis seorang pengikut.

Menjawab komen pengikut itu, Rita atau nama sebenar Rita Rudaini Mokhtar, 44, meminta individu berkenaan berfikir dahulu sebelum menulis k0men dan tidak sewenang-wenangnya melempa4rkan tvduhan tidak wajar.


Rita jawab komen seorang pengikut di Instagram.

“Takkan family tree aku nak letak gambar laki hang (kamu)? Terg1la-g1la kep4la otak hang! Nak komen biar cerd1k sikit, ” balas Rita.

 

Bagi mereka yang pernah mengalami penc3raian atau ibu bapa berplsah, pasti tahu betapa p3rit untuk lalui perkara-perkara seperti ini.

Semoga anda semua diberi kekuatan dan diberi kebahagiaan dunia dan akhirat nanti.

 

Sumber : Instagram Rita Rudaini, HOTFM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf