“Itu je ‘NIKMAT’ boleh bagi? aku tak B4TAK”- Ntizen Minta Rita Rudaini Henti Mer0yan

Hiburan

Nampaknya, rentetan ‘drama’ Rita Rudaini yang ‘mer0yan’ di media sosial dan mem0mok rakyat Malaysia yang telah mengambil vaks1n seperti tidak berkesudahan.

Semalam, pelakon berusia 45 tahun itu sekali lagi mencetvskan kem4rahan dalam kalangan net1zen apabila memuat naik Instagram Story berbaur sind1ran terhadap keIonggaran yang diberikan kerajaan untuk makan di restoran, pergi ke pusat beli-belah dan rent4s negeri.

“Setakat bagi dine-in, rent4s, masuk mall… lagi apa lagi? Itu je ‘NIKMAT’ yang boleh bagi? Alahai, tak hadap pun.

Semua tu bukan keperluan. Tapi kalau bagi SYURGA… haa memang sistur mengeIupur merentan kat rumah n4ngis tepi flush jamban. Itu barulah nikmat. Wahai YB/Menteri dah-dah lah tu, tak semua rakyat boleh diperb0dohkan,” tulisnya.

.

Menerusi satu lagi hantaran yang telah dip4dam, Rita berkata: “Bagi aku, tak penting balik kampung ke, holiday ke, rent4s negeri ke, rent4s negara ke, dine-in ke, die h4rd ke, aku tak B4TAK.

“Yang penting bagi aku sekarang kesihatan, itu keperluan asas aku sekarang. Korang yang dapat rent4s dan dine-in pun masih nak d3ngki bvsuk dengan aku? Korang memang Iawak. Th0rbaek, hebat level langit ke-7 sistur bagi,” katanya.

Menerusi hantaran berbeza, pelakon filem Mami Jarum itu tidak lupa mend0akan orang ramai yang selama ini menghent4m dirinya dan berhasrat untuk melakukan aktiviti perjalanan rent4s negeri supaya seIamat tiba ke destinasi masing-masing.

“Sister (saya) d0akan selamat merent4s negeri, negara, pIanet dan alam semesta dengan seIamat. Semoga seIamat pergi dan kembali.

“Kita saudara sesama Islam. Takkan perangai macam h4njing (anj1ng) hari-hari? Tak penat ke meng4njing (memerIi) dan jadi anj1ng?” tulisnya berb4ur s1nis.

Malah pelakon itu turut memerIi goIongan yang sering mem4ki hamvn dirinya sebenarnya sedang ‘berz1kir’.

“Patut kita Iawan C0vid-19. Tapi sekarang Islam bergadvh dengan Islam. 24 jam muIut tu k3ji, m4ki, hamun. Eh, siIap! Mereka ‘berz1kir’,” sindirnya.

Sementara itu, menerusi sebuah forum hiburan, rata-rata net1zen mengkr1tik kes0mbongan Rita di media sosial.

Menerusi sebuah baIasan, seorang net1zen menasihati Rita supaya bersedia untuk menyediakan wang ringgit sendiri jika terjangk1t C0vid-19.

“Siap sedialah duit dalam bank tu. Kot terkena C0vid-19, b4yar sendiri tau. Jangan mengem1s dengan net1zen pula minta d3rma nak b4yar h0spital. H0spital pula pergi duduk mana-mana pr1vate h0spital. Tak payah menyvsahkan kakitangan h0spital kerajaan,” tulisnya.

Ini Respon Rita Rudaini Selepas Teruk Diperli Netizen Soal Tak Dapat Rentas Negeri

Dalam pada itu, ada yang mempers0alkan kenapa Rita masih berk0ngsi gambar lama percutiannya jika dia tidak hadap untuk meIancong atau merent4s negeri.

“Tak teringin nak rent4s merent4s, holiday, dine-in, kenapa kapsyen tak seiring dengan gambar? Masih memuat naik gambar-gambar lama kenapa? Dia ingat orang nak kesian dekat dia? Lambat lagilah orang nak kesian.

“Dia nak jadi ant1vaks1n dah kenapa? Apa yang dia takvt sangat nak cvcuk vaks1n yang tak sampai 3 miIimeter tu? Sunt1k macam-macam pada badan tak takvt pula?” tulisnya.

Ada juga yang mencadangkan supaya tidak terus meIayan kar3nah Rita yang dianggap suka meraih perhatian.

“Perempuan kvrang kasih sayang. Tak payah Iayan. Biar dia bercakap dekat Instagram seorang diri. Lagi bagi perhatian, lagi dia suka. D4sar attent1on seeker. Padan muka kena tinggal Iaki,” tulis netizen.

Terdahulu Rita meIahirkan rasa kec3wa kerana namanya telah digvgurkan daripada dua pr0duksi penggambaran drama kerana tidak mengambil vaks1n.

Namanya mula menjadi bualan net1zen dalam Twitter apabila ada pengguna memuat naik t4ngkap Iayar InstaStorynya memaparkan pelakon itu sedang merebvs bunga cengk1h.

MaIah, ibu tunggal kepada dua c4haya mata itu turut bert1ndak meny1ar semula beberapa hantaran yang seakan menguatkan d4kwaan dirinya tidak percaya dengan vaks1n C0vid-19.

Rita juga pernah bersuara memb1das t0hmahan seorang pengacara televisyen yang mend4kwa dirinya sebagai seorang ant1vaks1n dan kerap menyeb4rkan d4kyah berkaitan perkara berkenaan.

 

Sumber: Gempak

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.