K4lah kes l4nggar k0ntrak, Sajat diarah b4yar ganti rvgi RM200K kepada stokis bengkung

USAHAWAN kosmetik, Nur Sajat diper1ntah memb4yar ganti rvgi sebanyak hampir RM200,000 kepada bekas stokis syarikatnya, OWA Resources.

M4hkamah Tinggi Shah Alam pada Rabu membuat keputusan men1ngkatkan b4yaran ganti rvgi dan kos apabila mendapati Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman, 35, mel4nggar k0ntrak perniagaan.

Menurut Pengasas OWA Resources, Nurwati Hussin keputusan terbaharu itu telah memul1hkan imej, jenama dan repvtasi syarikatnya.

Peguam Nurul Hafidzah Hassan (kiri) berpu4s hati dengan keputusan Mahk4mah Tinggi Shah Alam membabitkan kes saman terhadap Sajat.

“Hakim M4hkamah Sesyen meng4dili ganti rvgi dan kos kepada kami awal tahun ini, tetapi kami mer4yu ke atas dua perkara termasuk k0s yang tidak diberikan oleh m4hkamah itu kerana kes ini mel1batkan kos yang begitu tinggi.

“Kami berpu4s hati M4hkamah Tinggi Shah Alam bersetuju bahawa perkara yang dituntut itu benar.

“Sudah lama perjalanan kami di m4hkamah bagi mencari ke4dilan… keputusan hari ini mengakh1ri kr1sis perundangan, ekonomi dan repvtasi syarikat kami,” kata Nurwati.

Sementara itu peguam yang mewakili plaintif, Nurul Hafidzah Hassan berkata, sebelum ini M4hkamah Sesyen meluluskan RM15,000 kepada anak guamnya bagi dua daripada empat ganti rvgi yang difailkan pihaknya.

“Sudah tentu kami gembira untuk anak guam kerana berjaya mendapat apa yang mereka mahukan dan untuk mereka terus berniaga dengan repvtasi yang tetap kukuh.

“Adalah penting bagi mereka untuk memiliki repvtasi yang baik dalam industri ini setelah mereka digambarkan seolah-olah adalah penjen4yah, ” kata Nurul Hafidzah.

Untuk rekod, syarikat OWA Resources mengemukakan s4man terhadap Sajat berikutan syarikat miliknya, Nur Sajat Aesthetic Sdn Bhd kerana g4gal membekalkan produk bengkung dan ‘g1rdle’ yang sudah dit3mpah dan dib4yar oleh st0kis.

Stokis ‘Bengkung’ Failkan S4man RM200,000 Terhadap Nur Sajat

2 tahun lalu, usahawan selebriti terkenal Nur Sajat telah di s4man salah satu stokis perniagaannya yang dikenali sebagai OWA Resources bernilai hampir RM 200, 000 terhadap Nur Sajat Aesthetic Sdn. Bhd. yang dimiliki oleh Sajat atau nama penuhnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman kerana g4gal membekalkan pr0duk bengkung dan “girdle” yang telah ditemp4h dan dib4yar oleh stokis itu.

Fail S4man Berjumlah Hampir RM200,000

 

Menurut Owa Resources berkata bay4ran tempahan barangan tersebut telah dibuat sejak Februari 2018 namun pihak mereka tidak menerima bekalan tersebut.

Tambahnya lagi, rundingan di luar mahkamah telah dibuat namun g4gal mencapai kata sepakat sehingga pihak plaintif (Owa) terpaksa membuat t1ndakan undang-undang yang akan diwakili oleh peguam mereka, Nurul Hafidzah Hassan dan Zeti Zulkifli. Kes ini akan dibicarakan di Mahkamah sesi Shah Alam pada 24, 25 dan 26 April ini.’

Sajat Lantik Siti Kasim Sebagai Peguam Bela

Menurut portal berita, Sajat telah melantik dua orang peguam bela untuk mewakilinya dalam kes tersebut yang akan di bicara di Mahkamah Tinggi Shah Alam dan telah melantik Siti Kasim dan Ajeet Kaur sebagai peguam bela untuk dirinya.

 

Sumber: mStar, Murai, Mkini

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.