Tak Berhenti Untuk SoIat Subuh, Pemandu Bas Dikenakan Tind4kan Disiplin

KUALA TERENGGANU – Syarikat Bas, Sani Ekspress Sdn Bhd mengambil t1ndakan terhadap pemandu bas yang didakwa tidak berhenti soIat Subuh serta meninggalkan penumpang dalam perjalanan dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS), Kuala Lumpur ke Jertih, Terengganu pada Sabtu lalu.

Sani Ekspress menerusi satu kenyataan memaklumkan, pemandu tersebut tidak lagi diberi tugas sebagai pemandu bas buat masa ini dan siasatan dalaman akan dilakukan dalam tempoh terdekat.

Jelas kenyataan tersebut, pemandu berkenaan akan dikenakan t1ndakan disiplin seperti am4ran, kaunseIing, latihan semula atau t1ndakan lanjvt mengikut pr0sedur syarikat.

Pihak syarikat bas m0hon maaf

“Berhenti rehat dan soIat adalah pr0sedur wajib bagi semua pemandu Sani Express semasa dalam perjalanan. SoIat lima waktu adalah perkara wajib yang harus ditunaikan oleh umat Islam.

“Pihak syarikat berasa kesaI atas apa yang berlaku dan memandang ser1us berhubung ins1den itu. Kami juga ingin mem0hon maaf atas ins1den yang berlaku dan berjanji akan berusaha supaya perkara ini tidak berulang,” katanya dalam satu kenyataan pada Isnin.

Pada Ahad tular di media sosial seorang pengguna akaun Facebook, Muhammad Safwan memuat naik status menceritakan kejadian dialami sepanjang perjalanan menaiki bas tersebut.

Katanya, pemandu bas berkenaan tidak memberikan sebarang reaksi apabila ditanya lokasi bas berhenti untuk menunaikan soIat Subuh.

“Letih arini (hari ini) naik Sani Express trip (perjalanan) MKB58. Dah la driver (pemandu) tak berhenti soIat Subuh. Bila tanya nak berhenti kat mana, dia wat (buat) senyap. Buat muka ‘ker4s’, buat tak tahu.

“Bila berhenti bvang air di stesen Setiu, dia tinggal pulak (pula) penvmpang. Padahal dia tengok kita masuk tandas. Tak cek (per1ksa) bilangan penvmpang sebelum ger4k.

“Mohon syarikat Sani Express ambik t1ndakan kepada dr1ver trip MKB58 Tbs-Jerteh 11:30 malam, 20/11/2021. SoIat ni perkara no 1. Baik tukar driver bukan Islam jah (saja) senang, tak berhenti soIat pon (pun) orang tak kata,” katanya dalam hantaran yang dimuat naik di media sosial.

Sementara itu, penumpang berkenaan yang hanya ingin dikenali sebagai Muhammad Safwan berkata, dia berterima kasih kerana isu itu mendapat maklum baIas syarikat pengangkutan berkenaan.

Katanya, apa yang berlaku bukan dialami dia seorang malah terdapat beberapa penumpang yang tampil menyuarakan perkara sama.

“Saya harap apa yang berlaku jadi pengajaran kepada semua supaya berubah menjadi lebih baik dan dapat menjadikan soIat sebagai kevtamaan dalam apa jua keadaan,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian pada Selasa.

Net1zen Iuah pendapat dan k0ngsi pengalaman

Isu ini turut mendapat perhatian orang ramai apabila ianya mula diperkatakan di media sosial. Hantaran Facebook itu juga telah menerima lebih 1,700 perk0ngsian dengan 1,600 komen.

Menjengah di ruangan komen, pelbagai reaksi dit1nggalkan oleh net1zen.

Ramai juga yang meIuahkan pernah menghadapi perkara sama.

 

Sumber: Sinar Harian, Facebook

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.