‘Saya terj4h sebab nak seIamatkan Iqbal yang telah dis1hir’ – DS Vida

PETALING JAYA – “Saya terj4h sebab ingin seIamatkan Iqbal yang sudah dis1hir dan dia tidak sedar mengenai hal tersebut.”

Demikian resp0ns usahawan k0smetik sensasi, Datuk Seri Vida menjelaskan sebab dia menerj4h rumah bekas pembantu peribadinya, Ahmad Iqbal Zulkefli pada pukul tiga pagi semalam.

Vida dalam satu pended4han menerusi Instagramnya berkata, dia nek4d melakukan hal tersebut selepas meminta petunjuk Allah SWT bagi menyeIamatkan kekasih hatinya daripada terus menjadi m4ngsa ilmu h1tam pihak tidak bertanggungjawab yang iri terhadap kebahagiaan dan kejayaannya dalam perniagaan.

“Saya melakukan soIat tahajjud untuk meminta petunjuk daripada Tuhan, selepas saya buat, saya nek4d pergi. Realitinya Iqbal sudah dis1hir dan dia tidak rasa dia sedang sak1t.

“Saya sudah kenal dia selama tujuh tahun, kulit dia putih pun sudah jadi warna kelabu asap. Bawah mata juga sudah geIap dan saya perlu seIamatkan dia,” katanya.

Meskipun dihent4m tervk, Vida atau nama sebenarnya Hasmizah Othman tidak mengh1raukan apa sahaja yang skept1kal dan kec4man netzen demi menyeIamatkan hidup bakal suaminya itu.

Bahkan, dia juga sanggup mengenepikan soal m4ruah semata-mata untuk hal tersebut.

“Nak cakap drama terpulang kepada semua. Sikit lagi kami akan dihalalkan.

“Orang kej1 saya. Orang kata saya tak move on. Tak apa. Untuk hal ini juga, saya sanggup merend4hkan m4ruah pada pukul 3 pagi demi mencari lelaki muda yang menjadi kegiIaan saya.

“S1hir tersebut ditujukan kepada saya tetapi Iqbal yang kena. Ilmu hitam tersebut untuk buat saya tidak bahagia dan tidak kaya kerana d3ngki dengan kehidupan serta perniagaan saya,” ujarnya.

Bercakap tenang c1ncin yang diberikan kepada Iqbal, kata Vida, c1ncin berkenaan juga sudah lama tersimpan di dalam begnya namun tidak berkesempatan untuk diserahkan kepada lelaki muda itu.

“C1ncin tersebut memang sentiasa dalam beg dan dia juga sudah lama menginginkannya. Bila jumpa dia, saya beri terus. Tiada isu pun,” katanya lagi.

Dalam pada itu, Vida juga turut menunjukkan fotonya bersama Iqbal yang kelihatan sugul berbanding sebelum ini.

Vida juga turut meIahirkan rasa kec3wa dengan individu yang ingin menjatvhkan dirinya serta meminta agar berhenti daripada melakukan perkara terkvtuk tersebut.

“Saya maafkan orang itu tetapi tolonglah jangan buat lagi,” ujarnya lagi.

Iqbal terkejvt Vida terj4h rumah 3 pagi, hantar c1ncin

MENURUT Iqbal, kedatangan mengejvt Vida yang menerj4h rumahnya pada pukul 3 pagi bukanlah publisiti.

Semalam, media melaporkan Iqbal terkejvt selepas diterj4h masuk usahawan berkenaan di kediamannya sekitar pukul 3 pagi semalam.

Usahawan yang juga bekas pembantu peribadi kepada jutawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Vida iaitu Ahmad Iqbal Zulkefli terkejvt selepas diterj4h masuk usahawan berkenaan di kediamannya sekitar pukul 3 pagi semalam.

Iqbal menerusi beberapa hantaran dalam InstaStory memberitahu, dia tidak menyangka Vida sanggup datang ke rumahnya hanya kerana ingin menyerahkan sebentuk c1ncin yang dibelinya.

“Kedatangan Datuk Seri Vida tanpa pengetahuan saya. Kali terakhir saya berhubung dengan beliau pada September lalu.

“Saya keluar tanpa pakaian penuh kerana fikir adik saya yang ketuk pintu rumah. Alamat rumah saya pun entah dari mana beliau jumpa,” tulisnya.

Akui lelaki keIahiran Kelantan berusia 27 tahun itu, dia terpaksa melayan kedatangan Vida walaupun pada ketika itu sedang mengalami em0si kurang stabil.

“Saya layan saja dengan em0si yang tidaklah seberapa baik. Beliau tinggalkan saya dengan sebentuk c1ncin , pasti saya tidak akan sesekali pakai.

“Semestinya saya akan pulangkan kembali. Saya sebenarnya penat begini,” katanya lagi.

Dalam video InstaStory tersebut, dapat dilihat Vida atau nama sebenarnya Hasmiza Othman, 49, sedang duduk bercerita mengenai c1ncin tersebut sambil ditemani anak lelakinya, Kacak.

Pada hantaran berbeza, Iqbal turut meIuahkan rasa peIik bagaimana pengawal keseIamatan boleh membenarkan orang luar masuk sesuka hati ke kediamannya tanpa keizinan.

“Saya akan si4sat macam mana kereta Vida boleh lepas untuk masuk ke kawasan rumah saya. Saya m4rah pada pengawal keseIamatan.

“Macam mana boleh mudah lepas walhal ada dua tapisan pondok keseIamatan untuk masuk ke kawasan rumah saya. Hanya pemegang kad sahaja yang boleh masuk. Biasanya pengawal akan hubungi terlebih dahulu jika ada orang datang,” tulisnya lagi.

Iqbal menerusi InstaStory terbaharunya turut memberitahu apa yang dilakukan Vida bukanlah satu lakonan atau publisiti dan berlaku tanpa pengetahuannya.

“Jika ada yang rasa itu lakonan atau publisiti, silakan. Saya berani bersumpah langsung tidak tahu kedatangan beliau.

“Saya terlalu penat untuk melayan drama ini semua. Sekarang dia (Vida) katakan seolah-olah saya disantau atau terkena buatan orang dan meminta saya untuk berubat. Bukan disantau, saya penat,” katanya.

Terdahulu, pasangan itu merancang mendirikan rumah tangga pada Disember akan datang tetapi berdepan pelbagai konflik seperti tidak mendapat restu kedua-dua anak Vida dan sebagainya.

Tidak setakat itu, Iqbal turut memberitahu hatinya sudah tawar dan telah membatalkan tempahan hotel untuk hari bahagianya bersama Vida.

 

Sumber: K! ONLINE

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.