“Rina….Rina suka h4ti kau orang lah”- Cef Wan tak tahu Serina dah nik4h kat Siam?

Hiburan Keluarga Viral

PeIakon, pengacara dan juga anak kepada chef terkenal, Serina Redzuawan telah selamat bernkah hari ini bersama jejaka pilihan hati yang dikenali sebagai Aidid.

Prkara itu diumumkan Serina menerusi satu posting di Instagramnya, sebentar tadi.

Serina berkata, dia bersyukur kerana majlis berlangsung dengan lancar dan paling penting perkara wajib sudah pun diselesaikan.

” Bismillahirahmanirahim, sempena hari jumaat penuh keberk4tan, dengan penuh kesyvkuran ke hadrat Allah SWT, Serina nak umumkan I dah sel4mat mendirikan masjid bersama suami.

” Majlis n1kah kami secara tertvtup sahaja. Alhamdulillah diselesaikan yang wajib dahulu.

” Benar j0doh pertemuan, aj4l m4ut itu rahs1a Allah, kita yang lah1r di bumi semuanya dah tertulis di Kitab L0h Mahfvz.

” Alhamdulillah dia lah yg terbaik yang Allah kirimkan buatku untuk menjadi imam serta khal1fah dalam keluargaku,” katanya.

Tambahnya, dia juga berterima kasih ayahnya, Datuk Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan kerana merestvi perkahwinan mereka.

” Insya-Allah lepas raya kita buat kenduri d0a sel4mat dan makan di restoran Papa ya.

” Terima kasih juga kepada keluarga serta sahabat yang tak pvtus beri Serina & Aidid semangat serta d0a,” katanya.

”Anak Kau Dah Kahwin Kau Tak Tahu? “- Chef Wan Terkejut Serina Kahwin Di Siam

Serina Redzuawan selamat bernikah - “Terima kasih papa restui perkahwinan kami” - Hiburan | mStar

Namun, warganet dikejvtkan dengan luahan rasa bapanya,  Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan, apabila mengatakan pern1kahan tersebut berlangsung tanpa pengetahuannya di Siam.

Cef selebriti terkenal, Cef Wan nyata kec3wa apabila hanya mendapat tahu mengenai pengumuman pern1kahan anaknya, Serina daripada kakaknya, hari ini.

Cef Wan atau nama sebenarnya Redzuawan Ismail, 63, dalam satu hantaran di Instagram berkata, Serina memang ada beritahu mahu melangsvngkan pern1kahan sebelum Ramadan, namun rupa-rupanya dia sudah bern1kah di Thailand.

Cef Wan berkata, dia mendapat gambar itu daripada kakaknya yang bertanya sama ada dia tahu atau tidak Serina sudah berkahwin.

My sister just sent me this photo.
”Anak kau dah kawin kau tak tahu? ”
Dia umum kan lagi didalam IG.
I was sh0cked.
Last 2 week she ins1sted nak n1kah juga sebelum puasa.
She said ” Rina dah n1kah di Siam pun Pa!
My heart was str1ked by lightn1ng ketika itu.
Nak n1kah rumah Papa untuk urusan n1kah semula in Msia aja.
Terus saya tak pun jawab apa yg she said.
Dulu pun dia mem4lu kan saya dengan kisah Hani Mohsein dia tu.
With this behind my back after all my adviced i am not surpr1se
As a father offcourse what both of them have done is most disapp0inting.
Saya tak mel4rang pun dia n1kah .
Pi n1kah di Siam dah lama tu baru bagi tahu bapaknya dont u think bagus budi bahasa anak jenis begini?
And now this?
Rina….Rina suka h4ti kau orang lah.
Kau orang pun dah tua masing2 tahu dan bertanggung jawab dengan apa yg kau orang lakukan ini semua especially beh1nd my back.
As much as u have hvrt me i will still swollow aja.
Baik apa pun i wished u both a happy marriage.
At this p0int i am sure any parent would share the same feeling that i am feeling now.
Kita d0a kan terbaik dan amin kan pern1kahan mereka ini sudah lah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chef wan (@_chefwan58)

Chef Wan menerusi perk0ngsiannya lagi turut menzah1rkan rasa kec3wa dengan apa yang berlaku namun, redha dengan kepvtusan anaknya.

Baik apa pun terjadi Alhamdulilah mereka sudah sah suami isteri.
As being a father my responsibility is no longer to give her that consent pun as a wali kan.
I kept thinking again and again why they marry in Siam?
Only she has the answer.
Wow rasa hidup saya ini mcm main drama minggu lah dik anak2 ni semua.
Tak pe yang penting i never objected to their 2nd marriage pun melain kan apa yg saya nasihat tempuh hari.
I kept asking this question.
Do i deserve this?

Apa pun, moga yang terbaik buat Serina dan suami. Moga hvbungan anak beranak Serina dan Chef Wan juga dapat dijern1hkan kembali.

 

Sumber: KOOL FM, Instagram Serina, Chef Wan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.