“Tak Mungkin Bercinta Dengan Vida, Saya Cari Seseorang Yang …” – Shuib

Foto: Gempak

PeIawak dan usahawan terkenal Shuib meneg4skan jutawan kosmetik Datuk Seri Vida bukan individu yang sedang dikenalinya ketika ini.

Kata Shuib kepada Harian Metro, dia bagaimanapun selesa berkawan dengan Vida hanya untuk urusan bisnes makanan yang sedang diusahakan bersama-sama ketika ini.

Tak Mungkin Bercinta Dengan Vida

“Vida bukanlah individu yang sedang saya berkawan sekarang. Walaupun ramai yang cuba meneka dengan menamakan beberapa individu lain tapi ident1tinya biarlah rahsia sebab kami masih dalam peringkat perkenalan.

“Sebenarnya saya dengan Vida sudah lama berkawan sejak arw4h Siti Sarah masih ada lagi. Kami sama-sama berkoI.aborasi menjalankan perniagaan Unagi.

“Jadi tak mungkinlah saya akan bercinta dengannya. Lagipun kami berdua tak sepadan sebab dia memiliki pengarvh yang terlalu besar dan memiliki segala-galanya.

“Sementara saya mencari seseorang yang sederhana dan mampu menjaga anak-anak saya yang masih kecil sebaik mungkin,” ujarnya.

Sesiapa sahaja j0doh yang bakal hadir dalam hidupnya, kata Shuib wanita terbabit perlu mendapat persetujuan ibu serta anak-anaknya.

“Kalau boleh soal jodoh ini saya tak mahu bercerita sangat sebab terlalu sens1tif. Lagipun j0doh ini rahs1a Allah. Saya boleh mer4ncang dengan siapa yang saya nak berkawan tapi tak tahu adakah dia j0doh terbaik saya.

“Cuma andai satu hari saya terbvka hati untuk berkahwin, wanita ini perlu mendapat persetvjuan daripada ibu dan anak-anak saya terlebih dahulu,” katanya.

‘Saya macam Lego pula…’

Pelawak Shuib Sepahtu menganggap dirinya seperti alat mainan Lego apabila dikaitkan dengan ramai wanita sejak pemergian isteri, Allahy4rham Siti Sarah Raissuddin, Ogos lalu.

Bapa kepada empat cahaya mata itu bagaimanapun enggan meIatah kerana mengaku tidak mampu menvtup muIut orang atas apa yang berlaku.

Bagaimanapun, Shuib, 36, berharap dirinya tidak diperkatakan berlebihan kerana tidak mampu meramal masa depan.

“Saya tidak boleh tvtup muIut orang bercakap pasal saya… Mungkin orang di luar sana mengambil berat.”

“Selepas hampir enam bulan Sarah pergi, orang sudah mula beraIih kepada cerita kahwin. Saya tidak boleh haIang orang daripada bercerita pasal kahwin, tetapi janganlah berlebihan cakap benda yang saya tidak tahu bagaimana (masa depan).

“Kadang-kala rasa diri seperti Lego apabila orang s1buk menj0dohkan saya dengan beberapa wanita,”

Baru-baru ini, tuIar klip video Siti Nordiana berkvnjung ke sebuah bvtik untuk menempah persaIinan hingga peminat membuat spekvIasi dan berusaha menj0.dohkan penyanyi itu dengan Shuib.

Bertanya mengenai perkara itu, Shuib sangat terkejvt apabila berita itu tuIar kerana tidak pernah memiliki nombor telefon Siti Nordiana atau mesra disapa Nana itu.

Shuib bersama empat permata hatinya. Foto IG Shuib Sepahtu
Shuib bersama empat permata hatinya. Foto IG Shuib Sepahtu

Shuib juga terkejvt dikaitkan dengan adik kepada penyanyi Heliza Helmi iaitu Hazwani, sedangkan mereka tidak pernah berjumpa.

“Saya sangat terkejvt apabila dikaitkan dengan Siti Nordiana. Kami pernah berjumpa dua kali dalam program hiburan. Saya tidak pernah menghvbungi atau memiliki nombor telefonnya.

“Mengenai Hazwani pula, saya tidak pernah berjumpanya. Jadi, macam mana pula kami boleh dikaitkan?” katanya.

Baru-baru ini, Shuib mended4hkan sedang mengenali seseorang. Namun, hubungan itu tidak ser1us. Shuib juga dilaporkan berkata, ibunya sudah memberi lampu hijau dan menyarankan membuka pintu hati mengenali wanita.

‘Shuib ada ciri lelaki idaman saya’ – Datuk Seri Vida

Terdahulu, media melaporkan jutawan kosmetik, Datuk Seri Vida tidak menoIak sekiranya ditakd1rkan bercinta dengan peIawak dan usahawan popular Shuib.

Vida berkata, Shuib memenuhi ciri-ciri lelaki idaman yang dicari selama ini.

“Shuib seorang lelaki yang baik dan penyayang. Saya lihat sendiri bagaimana dia melayan anak-anaknya dengan penuh kasih sayang. Sejujurnya saya tiada masaIah untuk mengenalinya secara lebih dekat. Lagipun sebelum arw4h Siti Sarah mninggal dunia kami sudah menjadi rakan k0ngsi untuk pr0duk makanan Unagi. 

“Malah, saya pun rapat dengan anak-anaknya. Saya selalu juga bersiaran langsung bersama anak-anak Shuib melalui Instagram ibu mentuanya. Seronok setiap kali berpeluang bersembang dengan mereka,” katanya.

Vida bersama dengan anak Shuib. Vida bersama dengan anak-anak Shuib.

Menurut Vida, biarpun ada segelintir orang menganggap dirinya ser4si dengan peIawak itu namun setiap perhubungan perlu melalui proses perkenaIan dan restu.

“Orang luar boleh berkata apa saja, tapi hati manusia tak boleh dipaksa-paksa. Tuan empunya badan yang akan membuat keputusan. 

“Kalau tanya saya sekarang saya tiada masaIah untuk berkawan dengan Shuib,” katanya.

Sebelum ini, Vida juga sudah beberapa kali bertemu dengan anak-anak Shuib dan arw4h Siti Sarah.

DSV Sambut Hari Lahir Anak Siti Sarah, Netizen Usik ; “Jadi Mama Wais Pun Okay…”

DSV Sambut Hari Lahir Anak Siti Sarah, Netizen Usik ; "Jadi Mama Wais Pun Okay..." | Gempak

Terdahulu, perkongsian video usahawan terkenal, Datuk Seri Vida (DSV) yang meraikan hari Iahir anak suIung pasangan Shuib Sepahtu dan Allahy4rhamah Siti Sarah, Uwais Al Qarni menar1k perhatian warg4maya.

Menurut DSV, beliau tidak dapat hadir meraikan hari Iahir Uwais ketika sambutan sebelum ini, justeru membuat keputusan untuk mengadakan sambutan sekali lagi.

“Happy Birthday Uwais, maaf Mama Vida tak dapat datang masa Uwais celebrate hari tu, so Mama Vida celebrate sekali lagi.

“Semoga Uwais dan adik adik jadi anak yang soIeh kepada Daddy @shuibsepahtu, jadi anak Daddy yang hebat,” kongsinya di Instagram.

Dalam pada itu, DSV tidak lupa mengajak orang ramai untuk membacakan Al-Fatihah buat Allahy4rhamah Siti Sarah.

“Ramai-ramai kita sedekahkan Al-Fatihah kepada bid4dari syurga @sitisarahraissuddin,” tulisnya.

Meninjau ruangan k0men, rata-rata net1zen men1nggalkan resp0n p0sitif dan gembira melihat DSV bersama anak-anak Shuib.

Malah, ada juga net1zen yang mengus1k DSV sekiranya usahawan itu mahu menjadi ibu baru kepada anak-anak Allahy4rhamah.

“Tiba-tiba 0tak bayangkan jadi mama betul diorang,” tulis seorang pengguna Instagram.

“Baik mak t1ri macam ni,” us1k seorang lagi.

“Jadi mama Wais pun okay Datuk, sama sama r4ncak berniaga dan usahawan berjaya,” komen netizen yang lain.

“Sama-sama single, boleh la Datuk, diorang menumpang manja seorang ibu,” tulis seorang lagi netizen.

Sambutan hari Iahir Uwais itu diadakan oleh pihak DSV di Hotel Four Seasons, Kuala Lumpur.

Beberapa orang daripada pasukan DSV turut kelihatan selain dua lagi adik beradik Matin, Dzhaira Talita Zahra dan Ariq Matin turut sama meraikan.

Shuib tidak dapat hadir atas sebab tertentu, bagaimanapun bapa kepada empat cahaya mata itu mengucapkan terima kasih kepada DSV atas kebaikan beliau.

“Terima kasih Dato Seri sudi Iuangkan masa untuk anak-anak, layan kerenah anak-anak, diorang balik dok bercerita pasal Dato Seri. Maaf tak dapat join, Insya-Allah next time ya, terima kasih atas segalanya,” tulisnya di ruangan komen.

 

 

Sumber: Harian Metro, Gempak, BH Online

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf