Akur dit4matkan k0ntrak, Ini Kata2 Akhir Shuk Selepas Mendapat Perkhabaran Ini

Pengumuman penamatan kontrak Shuk Sahar sebagai penyampai radio Hot FM bagi slot Geng Pagi Hot sebentar tadi dilakukan secara serta merta disebabkan isu masalah rumah tangganya yang tular sebelum ini.

Pengurus Besar Kumpulan Audiens & Pemasaran Ripple, Anida Mohd Tahrim, berkata keputusan itu dicapai selepas siasatan dalamn syarikat mendapati bahawa Shuk telah mel4ngg4r kontrak dan terma perjanjian.

Terima keputusan dengan terbuka

Susulan daripada itu, pihak Harian Metro telah mendapatkan kenyataan daripada tuan punya badan terhadap tindakan yang dikenakan olehnya.

Shuk memaklumkan dia menerima semua keputusan tersebut dengan hati terbuka dan faham dengan pengurusan.

“Saya okay dan terima keputusan Hot FM. Saya faham mereka punya bahagian,” katanya.

Beri waktu bercerita lanjut

Walau bagaimanapun, setakat ini pelawak tersebut belum bersedia untuk menceritakan dengan lebih lanjut hal ini dan meminta ruang dalam sehari dua untuk menjelaskan segalanya.

Bagaimanapun, Shuk ketika dihubungi belum bersedia untuk bercerita lebih lanjut dan meminta diberi sedikit ruang.

“Apa pun, keputusan yang dibuat ini adalah yang terbaik buat Hot FM. Jadi saya terima, cuma buat masa sekarang saya belum bersedia untuk bercerita lanjut. Beri saya ruang dalam tempoh sehari dua ini,” Jelasnya

“Biarlah h1lang segalanya asalkan dia kembali daripada ada semua tapi lupakan anak-anak” – Isteri

SUSULAN berita perkhidmatan Shuk Sahar sebagai penyampai radio Hot FM dit4matkan berkuat kuasa pada Khamis, Intagram pelawak itu menerima pelbagai k0men netizen,

Malah, akaun Instagram milik isterinya, Rossalennah Natassyiah Asshaferah atau Sera turut menjadi tempat ntizen meminta penjelasan dan komen berkaitan isu itu.

Tidak berdiam diri, Rossalennah, 35, berkata, pen4matan k0ntrak suaminya sebagai penyampai radio itu mempunyai hikmah tersendiri.

Dia juga berharap apa yang berlaku itu dapat membuatkan Shuk sed4r dan kembali kepada keluarganya.

“Biar la kita h1lang segalanya asal dia kembali tempat asal… daripada ada segala-galanya tapi lupakan saya dan anak-anak.

“Tak mengapa, rezeki Allah itu luas, kalau mula dari bawah sekali pun tak mengapa, asalkan halal,” katanya.

Isteri Shuk komen mengenai pen4matan k0ntrak suaminya.

Terdahulu, krisis rumah tangga dan isu cvrang melibatkan penyampai radio Hot FM iaitu Shuk Sahar akhirnya memakan diri apabila sias4tan dalaman pihak pengurusan stesen itu mendapati dia bers4lah.

Menurut Pengurus Besar Kumpulan Audiens & Pemasaran Ripple, Anida Mohd Tahrim, keputusan itu dicapai selepas sias4tan dalaman syarikat mendapati Shuk telah mel4nggar k0ntrak dan terma perjanjian.

“K0ntrak perkhidmatan Shuk sebagai penyampai radio di Hot FM dit4matkan berkuatkuasa hari ini.

“Selepas selesai sias4tan dalaman mendapati berlakunya pel4nggaran terma perjanjian oleh Shuk seperti yang sudah dipersetujui di dalam k0ntrak perkhidmatannya sebagai penyampai radio Hot FM.

“Shuk juga telah dimaklumkan mengenai hal ini,” katanya menerusi satu kenyataan media.


Shuk (kanan) didapati l4nggar k0ntrak perjanjian.

Pada 24 Januari lalu, kontrak perkhidmatan Shuk sebagai penyampai radio Hot FM digantvng sementara bagi memberi ruang kepada pihak pengurusan melakukan sias4tan dalaman yang terperinci berhubung isu rumah tangganya yang tular di media sosial.

Pada Isnin lalu, Hot FM mengumumkan penyanyi dan pelakon Mark Adam merupakan penyampai baharu segmen GPH.

Reput4si Mark sebagai penghibur yang versat1l memberikan n4fas seg4r untuk segmen GPH

ANIDA MOHD TAHRIM

Pengurus Besar Audiens dan Pemasaran Ripple

Mark bergandingan bersama seorang lagi penyampai iaitu Fizie bagi memeriahkan GPH selepas pengvnduran Shuib pada hujung Januari lalu.

Dalam pada itu, Anida berkata pemilihan Mark Adam sebagai penyampai GPH dapat memberikan n4fas baharu kepada stesen radio berkenaan.


GPH kini dikendalikan oleh Fizie (belakang) dan penyampai baharu, Mark Adam.

“Selepas Shuib bervndur dari Hot FM, kami sudah merancang untuk memberi ‘facel1ft’ kepada GPH dengan kemasukan Mark Adam.

“Repvtasi Mark sebagai penghibur yang versat1l memberikan n4fas seg4r untuk segmen GPH.

“Harapan kami agar para pendengar akan terus menyokong Hot FM dan kami menjanjikan pengisian yang terbaik buat semua khususnya pendengar setia Hot FM,” ujarnya.

GPH bersiaran setiap hari Isnin hingga Jumaat bermula pukul 6 pagi hingga 10 pagi.

Shuk terpal1t dengan kontr0versi selepas tersebarnya video dia berlaku cvrang terhadap isterinya Rossalennah Natassyiah Asshaferah dan did4kwa mempunyai hvbungan dengan wanita lain.

 

Sumber: HMetro

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf