Siapa tu? PeIawak terkenal dit4han polis, bantu sias4tan kes pemerd.4gangan manusia

Seorang peIawak terkenal Tanah Air telah dit4han pihak polis pada hari Ahad bagi membantu sias4tan berhvbung kes pemerd.4gangan manusia di sebuah hotel.

Menerusi Berita Harian, Ketua Polis Daerah Kuala Pilah, Superintendan Amran Mohd Ghani memaklumkan yang lelaki berusia 40-an itu dit4han dalam serbvan Ops Pintas dilakukan jam 10 pagi oleh Bahagian Sias4tan Jnayah Ibu Pejabat Daerah (IPD) Kuala Pilah selepas hasil sias4tan pihaknya.

Peserta berkenaan pernah mendapat geIaran naib juara dalam pertandingan Maharaja Lawak Mega yang disertainya secara berkvmpulan.

Seorang wanita diseIamatkan

Dalam serbvan tersebut, pihak polis berjaya menyeIamatkan seorang wanita berketurunan Melanau daripada menjadi m4ngsa pemerd.4gangan manusia bertujuan untuk diekspI0itasi.

“Menerusi Ops Pintas, kami men4han seorang lelaki dan menyeIamatkan seorang wanita berketurunan Melanau daripada menjadi m4ngsa pemerd.4gangan.

“Sias4tan dijalankan mengikut S3ksyen Akta Ant1pemerd.4gangan Orang dan Ant1penyeIvdupan M1gran (ATIPS0M) 2007 yang mempervntukkan hvkuman penj4ra tempoh tidak melebihi 15 tahun dan boleh dikenakan d3nda,” katanya

PeIawak dit4han rem4n

Dalam serbuan tersebut, pihak polis juga telah mer4mpas sebuah kereta jenis Perodua Axia, beberapa bvngkusan k0ndom, sejumlah wang tunai dan empat telefon bimbit.

“Svspek direm4n selama empat hari manakala m4ngsa yang diseIamatkan mendapat per1ntah perIindungan sementara dan ditempatkan di sebuah rumah perIindungan di Johor.

“Svspek juga dikenakan k0mpaun bagi kesaIahan rentas negeri tanpa kebenaran mengikut Per4turan-Per4turan Penceg4han dan Peng4walan Penyak1t Berjangk1t (Langkah – Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan Jangk1tan) ( Pelan Pemvlihan Negara) 2021.

“Sias4tan lanjut berkaitan kes ini diteruskan bagi mengenalpasti rangk4ian kegi4tan pemerd.4gangan orang ini,” ulas Amran  lagi.

T4uke n4fi ‘bapa ayam’ yang dit4han

Tauke tetap berlakon Kontena 404

SEMENTARA itu, PeIawak Tauke men4fikan dirinya adalah individu yang dit4han polis selepas disy4ki terbabit dalam kegiatan pemerd.4gangan manusia bagi tujuan ekspI0itasi s3ks di sebuah hotel di Kuala Pilah, Negeri Sembilan, pada Ahad lalu.

Tauke atau nama sebenarnya Zamratul Amri Zakaria menegaskan, dia tiada kaitan dengan pen4ngkapan yang dibuat.

“Saya tidak terbabit dalam apa-apa keg1atan seperti itu. GiIalah siapa yang petik nama saya itu. 

“Saya ada saja di rumah di Bukit Jalil ini. Saya berada dalam keadaan baik dan tidak ada apa yang perlu dir1saukan. 

“Biarlah apa orang nak cakap, tapi tak eloklah ka1tkan saya dengan isu sedemikian,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Tauke, biarpun namanya antara yang ‘dipet1k’ netizen namun dia tidak m4rah sebaliknya menganggap ia sesuatu yang lvcu.

“Rasa kelakar pula bila nama saya dikaitkan dalam perkara ini. 

“Saya tiada hak untuk menvtup muIut orang. Masing-masing ada hak bersuara. Kalau Agong pun orang boleh pert1kaikan, apatah lagi saya ini. 

“Jangan risau saya berada dalam keadaan yang baik disamping isteri saya sekarang ini,” katanya.

Nadia akui kesilapan, minta henti kecam Tauke Jambu - Hiburan | mStar

Sementara itu, isterinya, Nadia Mohd Affandi turut men4fikan suaminya mempunyai kaitan dengan jnayah terbabit, sebaliknya berada disisinya ketika ini.

Terdahulu, Harian Metro melaporkan seorang peIawak terkenal dit4han polis selepas disy4ki terbabit dalam keg1atan pemerd.4gangan manusia bagi tujuan ekspI0itasi s3ks di sebuah hotel di Kuala Pilah, Ahad lalu.

Dalam serbuan pada jam 10 pagi itu, polis turut menyeIamatkan seorang wanita daripada menjadi m4ngsa pemerd.4gangan orang untuk tvjuan ekspI0itasi s3ks.

Sejak berita itu disiarkan, nama Tauke antara individu yang disebut-sebut w4rganet.

 

Sumber: Berita Harian (Ahmad Hasbi), Harian Metro Najiy Jefri, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.