Berg4duh pasal parkir sampai jadi kes bn0h, w4rga asing di t4han

Seremban: Lelaki tempatan ditemvkan m4ti selepas terbabit dalam satu perg4duhan dengan w4rga asing di hadapan sebuah rumah di Jalan Temiang, di sini, malam ini.

Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd Said Ibrahim berkata, pihaknya menerima panggilan kecem4san pada jam 7.17 malam mengenai perg4duhan di hadapan sebuah rumah Jalan Temiang.

Katanya, polis bergeg4s ke l0kasi kejadian dan mendapati seorang lelaki berusia 46 tahun m4ti di jalan raya di hadapan sebuah rumah.

SvSPEK kes bn.0h dit4han polis. FOTO Azrul Edham Mohd Aminuddin

“Hasil sias4tan awal mendapati kejad1an membabitkan masaIah parkir kereta. M4ngsa yang datang ke l0kasi kejadian untuk menemui majikannya meletakkan kereta di hadapan sebuah rumah.

Menurut Mohd. Said, isu tersebut sebenarnya telah lama berlaku dan pada hari kejadian tuan rumah terbabit meletakkan tanda ‘No Parking’ atau ‘Jangan Parkir’ menggunakan cat berwarna merah di atas jalan raya di hadapan rumahnya.

“Akibat perbuatan tersebut, m4ngsa yang dipercayai meletakkan kenderaan untuk ke rumah majikannya yang terletak bersebelahan rumah svspek berasa tidak puas hati dan membuat pr0vokasi.

“M4ngsa dipercayai tidak berpvas hati dengan tindakan berkenaan lalu membuat prov0kasi terhadap svspek dan kemudiannya berlaku pert3ngkaran antara mereka,”

“Kami difahamkan masaIah ini parkir sudah berl4rutan sekian lama. 

Mohd Said berkata, selepas pert3ngkaran itu, m4ngsa dikatakan keluar dari kawasan rumah dan reb4h di jalan raya.

Beliau berkata, pihaknya men4han seorang lelaki Myanmar berusia 21 tahun bagi membantu sias4tan.

“Ketika dis0al sias4t, svspek meng4ku berlaku pert3ngkaran antara dia dengan m4ngsa yang berpvnca daripada masalah parkir.

“Semasa m4ngsa reb4h, pert3ngkaran telah berakhir dan svspek meng4ku berlaku sedikit t0lak men0lak antara mereka tetapi perkara itu berakhir di situ,” katanya lagi.

“Namun sias4tan lanjvt masih dijalankan bagi menentukan pvnca kejad1an dan kem4tian m4ngsa,” katanya.

Katanya, polis membuka kertas si4satan di bawah Sksyen 302 K4nun Kes3ksaan.

Anggota f0rensik ketika membuat pemer1ksaan dalam kejadian seorang lelaki m4ut secara tiba-tiba selepas berg4duh tentang masalah parkir di hadapan sebuah rumah di Jalan Temiang.

 

Sumber: Harian Metro

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf