Suami L4faz TakIiq Bersaksikan Anak2 Lps Isteri Kant0i Tidur Lagi Dgn Lelaki Lain Masa New Year- ‘Dah 2 Kali TerIanjur Sebelum Ini’

Tak din4fikan, setiap pasangan yang sudah berumah tangga pastinya mempunyai dvgaan dan c4baran yang perlu ditempvhi dalam meIayari b4htera perkahwinan. Bak kata orang, itu sudah menjadi as4m g4ram kehidupan sebagai suami isteri.

‘Lagi sekali awak t1dur dengan dia, jatvh taIak 3’

Sekadar gambar hiasan

Baru-baru ini, seorang peguam syar1ah yang dikenali dengan nama Nur Fatihah Azzahra ada berk0ngsi satu k3s yang dikendalinya berhvbung masaIah rumah tangga yang dilalui satu pasangan suami isteri ini.

‘Lagi sekali awak t1dur dengan dia, jatvh taIak 3’, itulah ungkapan yang dikeluarkan oleh seorang suami pada hvjung Disember 2021 selepas mendapati isterinya berlaku cvrang dan terIanjur dengan lelaki lain.

Isteri diketahui menjaIinkan hvbungan suIit dengan seorang Penjawat Awam sejak awal tahun 2021. Rent3tan PKP, semua rahs1a terb0ngkar dari teks mesej sampailah g4mbar dan v1deo.

Apabila ditanya sejauh mana ser1us hvbungan dengan lelaki berstatvs bvjang tersebut, isteri tenang menjawab, ‘Sudah dua kali terIanjur sebelum ni.’

‘Saya dan dia sudah terIanjur 1/1/2022’

Sekadar gambar hiasan

Wanita terbabit memaklumkan dia nek4d bertindak sedemikian kerana dia mend4kwa si suami terlalu sibuk dan tidak mempunyai banyak masa dan tidak faham dengan keadaan dirinya.

Berikutan daripada itu, si suami memberi pilihan kepada isterinya sama ada mahu berp1sah atau memperbaiki keIemahan masing-masing dan pada ketika itu, wanita terbabit berjanj1 mahu berubah demi anak-anaknya yang kesemuanya berusia bawah 11 tahun.

Tetapi sebaliknya yang berlaku apabila si isteri sekali lagi kant0i ‘bermain kayu tiga’ dengan lelaki yang sama.

Hvjung Disember, 2021 pvnca suami lakukan Iafaz takIiq adalah kerana suami t4ngkap isteri keIuar dengan lelaki tersebut di PD.

Bersaksikan anak-anak, dan lelaki tersebut sendiri. Isteri tvnduk faham, sepatah sahaja menjawab mendengar takIiq yang dibuat. “Ok.”

Semalam, 02/1/2022, Isteri hantar teks mesej melalui WhatsApp “Abang, saya minta maaf. Saya bukan isteri awak lagi. Saya dan dia sudah terIanjur 1/1/2022 haritu. Kita urvskanlah apa yang patut.”

Sanggup bert4han demi anak-anak

Menurut si suami, sejak pertama kali mengetahui isterinya berlaku cvrang dan terIanjur dengan lelaki lain, dia sudah bersedia dengan sebarang kemungk1nan. Meskipun begitu, dia sanggup bert4han dengan perhvbungan tersebut kerana dia tidak mahu anak-anaknya kehiIangan kasih seorang ibu.

Tetapi wanita itu masih melakukan perkara yang sama sehingga membuatkan si suami nek4d meIafazkan takIiq.

Saya dah takda perasaan kec3wa atau sed1h sebenarnya.. sebab since first time dia bagitau dia dah terIanjur, saya tahu dia akan buat lagi. I’m well prepared. Saya tak nak anak-anak hiIang ibu sahaja selama ni sebab tu saya stay.

Menurut peguam Nur Fatihah Azzahra, kes-kes meIibatkan takIiq ataupun Iafaz taIak di luar Mahk4mah perlu menjalani suatu penges4han di Mahk4mah Rendah Syar1ah.

Tetapi bagi kes ini, apabila isteri meng4ku sudah berz1na dengan lelaki lain menyebabkan taIak jatvh, ia perlu menjalani sias4tan penuh di hadapan Q0dhie untuk direk0dkan keesahan jatvhnya taIak tersebut ataupun sebaliknya.

Sumber: Nur Fatihah Azzahra, Ohbulan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf