Lelaki dit4ngkap cvri susu b4yi RM294, ntizen k4sihan mahu toIong bayarkan

Keluarga Tempatan Viral

Di kala musim p4ndemik yang dilihat belum berkesudahan ini, orang ramai terutama goIongan kvrang kemampuan mencari pelbagai cara bagi meneruskan kehidupan dan menyara ahli keluarga.

Namun, ada kalanya situasi terdes4k menyebabkan seseorang itu mengambil jalan p1ntas untuk mendapatkan sesuatu sehingga mengvndang kesaIahan jnayah sekali gus membvrukkan lagi keadaan.

Terbaru, berdasarkan laporan Harian Metro, seorang lelaki dit4han Jabatan Si4satan Jnayah (JSJ) kerana mencvri tiga tin susu formula kanak-kanak bernilai RM294 di sebuah kedai di Miri Times Square di Miri, semalam.

Hakemal Hawari dilantik Ketua Polis Daerah Miri baru | DayakDaily

Menurut Ketua Polis Daerah Miri, Asisten Komisioner Hakemal Hawari, lelaki berusia 24 tahun itu dit4han di Taman Desa Senadin selepas wakil peniaga membuat laporan polis.

“Kejad1an dilap0rkan berlaku kira-kira 2 petang (hari penahanan) dan kelakuan svspek turut dir4kam kamera Iitar tertvtup (CCTV).

“Svspek dilihat berjalan memasuki prem1s dan terus ke svdut yang menempatkan susu, sebelum men1nggalkan prem1s dalam keadaan terg3sa-g3sa dan bered4r dengan kereta,” katanya.

Namun, tidak diketahui pvnca svspek berbuat demikian tetapi difahamkan lelaki itu sudah berkahwin dan memiliki anak yang masih b4yi. Hakemal berkata, kes itu disi4sat mengikut Sksyen 380 K4nun Kes3ksaan.

Meninjau ke ruangan k0men Facebook di p0sting Harian Metro, rata-rata w4rganet bersimpati dengan nasib svspek yang mungkin terpaksa mencvri akibat kesemp1tan wang ringgit.

Terdes4k cvri, anak Iapar

Takde orang suka mencvri, melainkan des4kan hidup!

Bergambar macam dapat penjen4yah besar

Kes1annya! Saya sanggvp bayarkan

 

Sumber: Harian Metro (Melvin Joni) , Facebook Harian Metro , Foto Kredit: Suara Sarawak, OMM (Dayah Muse)

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.