Akhirnya individu fitn4h Neelofa dan PU Riz tarik balik kenyataan, m0hon maaf keluarkan kenyataan tidak berasas

INDIVIDU dikenali sebagai Syamira Safiya yang sebelum ini mengeluarkan beberapa tvduhan f1tnah terhadap Neelofa dan pend4kwah Pencetus Ummah (PU) PU Riz akhirnya tampil membuat perm0honan maaf.

Menerusi kenyataan di laman Twitter, Syamira mengakui dia mengeluarkan kenyataan pada 26 Disember lalu tanpa sebarang kesah1han.

“Saya, Syamira Safiya dengan ini menarik balik kenyataan yang saya buat terhadap Neelofa serta pembantu peribadinya di Twitter dan pelbagai platform media sosial pada 26 Disember 2020.

“Saya mend4kwa dan membuat pernyataan itu tanpa asas dan ia adalah tidak benar,” katanya.

Perm0honan maaf daripada Syamira Safiya

Syamira juga mengatakan permohonan maaf yang dibuatnya itu daripada kerelaan sendiri untuk memperbetulkan keadaan tanpa tek4nan daripada mana-mana pihak.

“Saya akan mengambil langkah untuk belajar daripada peristiwa ini dan bertanggungjawab sepenuhnya atas apa yang berlaku.

Saya mend4kwa dan membuat pernyataan itu tanpa asas dan ia adalah tidak benar

SYAMIRA SAFIYA

INDIVIDU F1TNAH NEELOFA DAN PU RIZ

“Sekali lagi saya ingin meminta maaf kepada semua pihak dan terutamanya kepada Neelofa serta pembantu peribadi secara khususnya.

“Saya akan pastikan ia tidak akan berulang lagi pada masa akan datang,” katanya.

Pembantu peribadi Neelofa mencari individu yang memf1tnah usahawan itu sejak minggu lalu.

PA Neelofa cari penyeb4r fitn4h yg cerita pasal minyak peng4sih, sudah nik4h dengan PU Riz

Terdahulu, media melaporkan individu bernama Syamira did4kwa mengeluarkan f1tnah bahawa Neelofa sudah pun bernikah secara senyap-senyap di Kelantan selain usahawan itu terkena buatan minyak pengasih.

Pembantu peribadi Neelofa, Nadiah Khairuddin sebelum ini meminta bantuan orang ramai untuk mencari individu yang mengeluarkan kenyataan f1tnah tersebut sehingga ia tular di media sosial.

Neelofa juga sudah tampil menafikan semua dakwaan tersebut pada minggu lalu menerusi laman Instagramnya.

T1ndakan individu itu di laman Twitter yang mend4kwa pengacara Neelofa terkena m1nyak pengas1h dan sudah berkahwin dengan Pencetus Ummah (PU) Riz atau Haris Ismail mengervhkan lagi kemelvt yang mel4nda pasangan itu.

Justeru itu, pembantu peribadi Neelofa iaitu Nadiah Khairuddin mencari wanita menggunakan nama Syamira Safiya yang dipercayai melemp4rkan tvduhan-tvduhan tidak berasas di laman sosial sehingga menjej4skan nama baik pasangan berkenaan.

Nadiah menerusi Instagram story pada Isnin, memuat naik foto dan meminta info daripada orang ramai yang mengenali wanita berkenaan agar tampil membantu pihaknya mengesan wanita itu.

Jika sesiapa ada maklumat boleh hubungi saya menerusi mesej peribadi

NADIAH

PA NEELOFA

“N0tis… kami meminta bantuan orang ramai untuk mencari dan mengesan l0kasi wanita ini.

“Jika sesiapa ada maklumat boleh hubungi saya menerusi mesej peribadi” tulisnya.

Pada Sabtu lalu, sebuah akaun Twitter dengan nama Syamirasafiya02 memuat naik paparan skrin mesej perbualan menceritakan k0nonnya Neelofa terkena m1nyak pengas1h dan sedang berub4t.

Individu tersebut menyeb4rkan f1tnah terhadap Neelofa dan PU Riz.

Menerusi perbualan itu juga mend4kwa bek4s pengacara MeleTOP itu memasukkan sejumlah wang ke akaun tun4ngnya atas tujuan tertentu.

Selain mend4kwa pasangan tersebut sudah berkahwin di Kelantan.

Bagaimanapun, pada malam Ahad, Neelofa tampil menerusi sebuah video men0lak tvduhan-tvduhan yang dianggap telah menjej4skan nama baik dan marvah keluarganya.

Manakala, mengulas mengenai status terkini hubungannya dengan PU Riz, Neelofa bagaimanapun sekadar memberi bay4ngan seolah-olah dil4nda b4dai.

Kisah mengenai hubungan Neelofa dan Pu Riz h4ngat diperkatakan netizen selepas adik-beradik usahawan itu asyik berk0ngsi status berb4ur s1ndiran yang dipercayai ditujukan kepada PU Riz.

Pasangan itu meng1kat tali pertun4ngan pada 1 November lalu di kediaman keluarganya di Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur.

 

Sumber: mStar, Twitter, Buzzkini

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.