“Syurga buatmu bro” – Tersentuh Hati Lihat Anak Muda ini Menjaga Ibu Uzur Dengan Penuh Kasih.

Benarlah kata-kata “Kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah sepanjang masa”.

Sebagai anak sudah menjadi tanggungjawab kepada kita untuk menjaga kedua orang tua kita seperti mana mereka menjaga kita bagai menatang minyak yang penuh. Dididik, dijaga dengan penuh kasih sayang.

Perkongsian Shafiq’s Hamzul baru-baru ini buatkan ramai netizen mengalirkan air mata.

Shafiq telah berkongsi gambar seorang anak membawa ibunya yang tua dan uzur menaiki motosikal dan kemudian menikmati makanan di kedai dengan si anak menyuap si ibu dengan penuh kasih sayang..allahu, siapa yang potong bawang ni aishh!

 

“Bagoh deh anok dyo bwok mok mari make keda dgn keadaan mok xleh jale.”

Siapa tak sebak melihat gambar di atas? Jelas dari pandangan mata si anak, memperlihatkan perasaan kasih dan sayang sepenuh hati kepada si ibu yang kelihatan tidak begitu bertenaga.

Si ibu pula, bagai mengerti kasih sayang si anak, memandang anak lelakinya dengan penuh manja dan bahagia..rindunya kat mak 

Admin pun jeles tengok keakraban anak beranak ini yang kelihatan cukup menikmati momen indah walaupun dalam keadaan serba kekurangan.

Tengok anaknya suap ibu pun admin boleh nampak keikhlasan lelaki itu menjaga ibunya.

Anak syurga, berjasa kepada ibunya yang uzur

Selidik punya selidik, rupa-rupanya admin difahamkan yang lelaki tersebut dikenali sebagai Babo Taufik dan dia tinggal di Pondok Gelang Mas, Kelantan.

Apa yang admin dapat kongsikan kepada korang semua, Babo sememangnya sudah lama menjaga mak dia malah dia cukup rapat dengan ibunya itu.

Walaupun hidup dalam serba kekurangan, Babo sentiasa memastikan ibunya dijaga dengan baik..Tak semua mampu buat macam apa yang lelaki ini buat, salute!

 

Ya Allah sedih nyo tengok 

Syurga buat mu bro – Netizen

Free free bleh syurgo

Untung mak dia dapat anak macam ni

 

Semoga lelaki tersebut mendapat balasan yang setimpal atas amanah dan tanggungjawab yang dijalankannya sebagai anak..rindu emak 

Sumber:lobakmerah

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf