‘Tak Pasal Kena Duduk Sebelah Atas Pelamin, Padan Muka’ – Jumpa Di Majlis Kahwin Rakan Akhirnya Pasangan Ini…

Hiburan

Jodoh, ajal, maut dan rezeki semuanya sudah ditentukan oleh Allah swt bagi setiap hambanya. Kita hendaklah sentiasa redha dan bersabar dengan segala ketentuan yang telah ditulis kepada kita. Namun kita juga diwajibkan untuk berusaha supaya setiap apa yang dihajati membuahkan hasil. Begitu juga dalam soal jodoh, kalau tidak cari dan usaha tidak mungkin jodoh itu akan datang bergolek. Betul tak?

Seperti kisah yang dikongsi lelaki ini di twitter, perkenalannya dengan tunang bermula di majlis kahwin sahaja. Selepas itu dengan beraninya lelaki ini ‘request to follow’ di instagram dan akhirnya timbul bibit cinta. Auww sweet!

Kenal Di Majlis Kahwin Client

Di twitter, perkongsian lelaki ini mengenai bagaimana perkenalan dengan si dia bermula telah mendapat sebanyak 14k retweet dan 11k likes. Ramai yang tumpang gembira dan kagum dengan teknik yang digunakan lelaki ini. Yelah kalau dah suka mesti usaha sampai dapat kan! 

Minta Tolang Ambilkan Gambar 

 

‘Whatsapp Saya, Nanti Saya Send Gambar’ 

Request follow di instgram

`

Kalau dah jodoh tak kemana, dekat kenduri orang sambil buat kerja pun boleh jumpa jodohkan. Admin doakan semoga pasangan ini berbahagia sehingga ke akhir hayat, dimurahkan rezeki. Mudah-mudahan selepas ni makin banyak dapat job. Hehe.

So, bagi korang yang masih malu-malu atau takut nak ‘try’ crush korang tu. Jadikan kisah brader ni sebagai inspirasi okay. Yang penting usaha!

Sumber : Syaqirrukimin