“Kali terakhir jumpa 4 hari lalu..’- Ibu sedang berpant4ng terkejvt anak m4ti lem4s

TEMERLOH – Ibu kepada kanak-kanak lem4s, Nor Fariza Mat Rudin, 30 meng4.kui masih terke.jvt dengan tra.g3di yang men1mpa anak lelakinya, Mohd Naufal Mohd Azrul yang berusia 8 tahun.

Nor Fariza berkata, dia sedang berp4.ntang 12 hari selepas melah1rkan anak kem.b4r lelaki dan berada di hospital kerana kedua-dua b4yinya itu mengalami de.m4m kun1ng.

“Kali terakhir saya berjumpa Mohd Naufal empat hari lalu kerana berada di hospital.

“Anak saya seorang yang m4nja dan sangat r4pat dengan bapa saudaranya,” katanya.

Menurut Nor Fariza, dia terus berge.g4s keluar dari hospital sebaik mengetahui ins1.den yang men1mpa anak kedua daripada empat beradik itu.

Mohd Naufal ditemvi lem4s ketika mandi bersama bapa saudaranya, Mohd Hakim Faqih Nor Azmi,16, di Sungai Pahang dekat Kampung Loyang Sanggang, pada petang Ahad. Namun sehingga kini, Mohd Hakim masih belum ditemvi dan usaha menye.l4mat masih diteruskan.

Sementara itu, datuk kepada m4ngsa, Nor Azmi Ibrahim, 55, memberitahu cucunya itu bersvngguh-svngguh mahu mandi sungai.

“Cucu saya bersvngguh-svngguh mengajak bapa saudaranya untuk mandi di sungai itu semalam,” katanya yang berharap agar anaknya, Mohd Hakim juga segera ditemvi.

Nor Azmi memberitahu, anak b0ngsu daripada lima beradik itu sebenarnya sudah bersedia untuk latihan bola sepak bersama rakan-rakannya pada hari kejad1an.

Mohd Naufal (kiri) manakala Mohd Hakim (kanan)

Menurut Nor Azmi, anaknya yang mesra dengan panggilan Adik memberitahunya untuk keluar menemani anak saudara, Mohammad Naufal dan rakan lain ke sungai tersebut.

“Semalam dia bersvngguh-svngguh mengajak kami makan beramai-ramai,” katanya pada Sinar Harian, Isnin.

Ujar Nor Azmi lagi, anaknya seorang yang baik, ceria, suka tersenyum dan r4pat dengan anak-anak saudara termasuk Mohd Naufal.

“Saya bersyvkur kerana m4yat cucu telah ditemvi dan berharap anak juga dapat ditemvkan segera. Saya r3da dengan ujian ALLAH kepada kami sekeluarga,” katanya lagi Mohd Hakim seorang yang aktif bersukan.

Oper4si SAR pelajar dikhu4tiri lem4s dis4mbung esok

Oper4si SAR hari kedua, Isnin masih belum menemui pelajar SMK Temerloh yang dikhu4tiri lem4s di Sungai Pahang dekat Kampung Loyang Sanggang, Temerloh.

Sementara itu, Oper4si mencari dan menyelamat (SAR) belum menemukan seorang pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Temerloh yang dikhu4tiri le.m4s di Sungai Pahang dekat Kampung Loyang Sanggang, di sini dalam kejad1an pada Ahad.

Ketua Polis Daerah Temerloh, Asisten Komis1oner Mohd Yusri Othman berkata, oper4si SAR terhadap m4ngsa, Mohd Hakim Faqih Nor Azmi,16, dit4ngguhkan pada jam 6.30 petang, Isnin dan akan dis4mbung jam 8 pagi, Selasa.

“Oper4si hari ini (Isnin) disertai 50 orang terdiri daripada pihak polis, bomba dan Angk4tan Pert4hanan Awam Malaysia (APM) selain orang awam,” katanya dalam satu kenyataan.

Dalam kejad1an kira-kira jam 4.50 petang, m4ngsa bersama anak saudaranya, Mohd Naufal Farhan Mohd Azrul, 8, dih4nyutkan arvs der4s di tempat kejad1an.

Bagaimanapun m4yat Mohd Naufal yang juga murid Sekolah Kebangsaan (SK) Sri S0ngsang ditemukan pada jam 10.33 pagi kira-kira 35 meter dari tempat kejad1an oleh Pasukan Penyel4mat di Air (PPDA) Bukit Angin, pada Isnin.

Polis ded4h cerita kejad1an sebenar..

Oper4si SAR yang dilakukan di Sungai Pahang dekat Kampung L0yang Sanggang pada Ahad. -Foto: Ihsan PDRM

Terdahulu, menurut laporan Sinar Harian seorang lelaki dan anak saudaranya dikhuatiri lem4s selepas dih4nyutkan arvs sungai ketika mandi di Sungai Pahang dekat Kampung L0yang Sanggang di sini pada Ahad.

Ketua Polis Daerah Temerloh, Asisten Komisioner Mohd Yusri Othman berkata, m4ngsa bersama ahli keluarganya yang lain ke sungai itu dengan menvnggang motosikal.

Menurutnya, kejad1an itu berlaku pada jam 4.50 petang ketika Mohammad Naufal yang sedang mandi dih4nyutkan arvs sungai.

“Mohd Hakim cuba menyel4matkan anak saudaranya namun dia juga tvrut dih4nyutkan arvs sungai.

“Orang ramai juga cuba memberi b4ntuan namun g4gal,” katanya dalam satu kenyataan pada Ahad.

 

Sumber: Sinar Harian

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf