“Terlalu cep4t kau pergi sahabat..”- AjaI Ketika Mencari Rezeki, Dihemp4p Paip Besi

Chukai: Seorang juruteknik m.aut selepas dihmpap seba.tang paip saluran g.as dianggarkan seberat lebih dua tan di Kawasan Perindustrian TeIuk Kalong di sini hari ini.

Kjadian dipercayai berlaku kira-kira jam 9 pagi ketika mngsa, Ahmad Shahir Hasauddin, 29, sedang melakukan kerja-kerja mengecat paip yang baharu dikimpaI di sebuah bngkel fabrikasi saluran palp gas di kawasan berkenaan.

lnsiden maIang itu berlaku apabila paip yang diletakkan di atas sebuah kayu dikatakan secara tiba-tiba menggeIungsur ke arah mngsa yang sedang mencngkung ketika melakukan kerja mengecat.

Kjadian itu disedari beberapa pekerja yang lain yang kemudiannya menelefon pihak bomba memaklumkan kjadian berkenaan.

Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Chukai Mohd Zailani Abdullah berkata, pihaknya menerima panggilan pada 9.38 pagi sebelum dua jntera daripada BBP Chukai dan BBP Kijal dengan kekuatan 15 angg0ta bergega.s ke lokasi kjadian.

Beliau berkata, sebaik tiba di tempat kjadian, pihaknya mendapati terdapat seorang lelaki yang terseplt di kepaIa aklbat dihmpap paip bes1.

“Kita menggunakan jntera angkat susun (f0rklift) untuk mengangkat bes1 paip berkenaan dan mngsa berjaya dikeluarkan 10 minit kemudian sebelum myatnya diserahkan kepada poIis untuk tndakan lnjut,” katanya.

Kjadian tersebut ternyata membuatkan rakan arwh sbak dan piIu. Pmerg1annya sngat mengjutkan. Arwh disifatkan seorang sahabat yang sangat baik.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Kemaman Superintendan Hanyan Ramlan berkata, myat mngsa dihantar ke Unit F0rensik Hspital Kemaman untuk be.dah si.asat.

Katanya, ke$ diklasifasikan sebagai mat1 mengjut.

 

Salam tkziah, sesungguhnya Allah lebih menyayangi Arwh. Semoga R0hnya ditempatkan dikalangan orang yang beriman serta beramal soleh.Al Fatihah.

Sumber: Harian Metro

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf