Terlalu ‘semangat’ buat video s0kong PaIestin, Aliff Syukri saIah letak bendera lain!

Sehingga hari ini, seluruh rakyat Malaysia tidak berhenti memberikan s0kongan kepada saudara sesama MusIim di P4Ie.stin yang sedang bertarvng ny4.wa mempert4.hankan tanah air mereka.

Ramai selebriti Malaysia turut tidak melepaskan peluang untuk menyeb4rkan kesed4ran kepada umum tentang situasi sebenar yang sedang berlaku ketika ini.

Begitu juga dengan usahawan terkenal Datuk Seri Aliff Syukri yang tidak melep4skan peIuang membuat video tanda s0kongan kepada rakyat P4Iestin , cuma ada tersiIap sedikit sahaja dalam video tersebut.

R4kam video tanda s0k0ngan

Alamak, saIah bendera pula!

Mungkin berlaku kekel1ruan antara warna bendera P4Iestin dengan bendera Sudan jadi disebabkan itu beliau tertvkar bendera kedua-dua negara berkenaan.

Pada awal video, Aliff telah menggunakan bendera yang betul namun selepas itu beliau tertvkar dengan bendera Sudan pula sehingga membuatkan ramai wrganet menegvr perkara itu.

Namun tindakan usahawan mer4ngkap personaliti media sosial itu juga turut dipvji ramai kerana ber4ni menunjukkan tanda s0kongan kepada umum.

Saya b4ngga dengan semangat Dato

Jangan kata Isr.43l, aku tengok pun t4kut

Datuk buat swab test ke? Macam saIah cvcuk je

Bonda Rozita masuk k0men!

Apa yang lebih melvcukan ialah ibu Aliff iaitu Bonda Rozita turut tidak ket1nggalan men1nggalkan k0men ‘kec4man’ pada p0sting tersebut kerana terdapat typ0 pada ejaan nama negara P4Iestin pada video tersebut.

Beliau turut sempat memberi am4ran kepada anaknya itu supaya tidak mengeluarkan sebarang lagu baharu sebagai tanda s0kongan.

Diharapkan selepas ini jangan lah ada yang tertvkar bendera pula lagi ya.

 

Sumber foto dan video: Instagram Aliff Syukri, HOTFM, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.