Kanak2 Terp4ksa Kerja Sebab Bapa Sakit Str0k, Hampir KebvIuran Tiada Pendapatan

Pastinya sesuatu yang sangat suIit jika tonggak utama keluarga dalam mencari rezeki tiba-tiba dit1mpa uj1an dengan tdak mampu untuk bekerja lagi.

Sudahlah tdak mampu untuk bekerja, sak1t yang dihidapi turut memakan modal biaya perub4tan yang besar sehingga anak yang masih kecil terpksa mengganti posisi untuk menyara makan dan minum serta kos perub4tan.

Kanak2 & bapa hampir kebuIuran

Hal ini samalah seperti kisah seorang kanak-kanak perempuan di Thailand apabila terpksa mer4yu diberi bntuan makan kerana dia dan bapanya yang menghidap str0k menghampiri kebuIuran kerana terpvtus bekalan makanan setelah bapanya terIantar di katil.

Bapa sak1t str0k

Menerusi Stroryth.com merujuk kepada posting yang dibuat pengguna Faceb0ok Thailand, kanak-kanak berkenaan telah menulis bahawa kanak-kanak tersebut menjuaI bunga karangan di pinggir jalan demi menyara kehidupan mereka berdua.

Menerusi sumber juga, kanak-kanak perempuan itu terpksa berhenti dari persekoIahannya disebabkan kesmpitan hidup.

P0sting tuIar di media sosial

Walau bagaimanapun, kesvsahan kanak-kanak tersebut telah dibntu oleh pihak kebajikan di negara berkenaan selepas p0sting yang dibuat oleh pengguna Faceb0ok terbabit tuIar.

Semoga dengan bntuan yang telah dihulurkan oleh pihak kebajikan dan bntuan orang ramai mampu memberi sinar baru buat kanak-kanak terbabit.

Diharap juga bapanya yang terIantar di katil ak1bat s4kit str0k dapat kembali puIih dan meneruskan kehidupan menyara mereka dua beranak.

 

Sumber: stroyth.com, BD

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf