Timbalan Pengarah JPJ Perlis pula direm4n, r4suah dan lindungi pemandu lori

Kangar: Timbalan Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Perlis direm4n selama dua hari bagi membantu sias4tan berhvbung d4kwaan menerima rasu4h dan melindungi pemandu lori yang melakukan kes4lahan.

Perintah rem4n tersebut dikeluarkan oleh Majistret Kamaliza Md Zain di Mahk4mah Kangar hari ini selepas membenarkan permohonan Suruhanjaya Penceg4han R4suah Malaysia (SPRM) Perlis.

Sumber berkata, pen4hanan svspek berusia 41 tahun itu susulan pen4hanan tiga pembantu pengu4tkvasa JPJ negeri masing-masing pada Selasa lalu dan semalam oleh Suruhanjaya Penceg4han R4suah Malaysia (SPRM).

Menurut sumber timbalan pengarah dengan gred KP44 berusia 41 tahun itu dit4han selepas memberi keterangan di pejabat SPRM Perlis pada jam 4.40 petang, semalam.

Svspek adalah individu kelima did4kwa terbabit menerima r4suah berjumlah RM88,000 daripada pengusaha lori melalui pr0ksi atau orang tengah pada tahun 2018 dan 2019 di Perlis.

“Svspek dipercayai menerima su4pan dianggarkan sebanyak RM5,000 setiap bulan berdasarkan trans4ksi pr0ksi berkenaan yang bermula dari tahun 2018 dan 2019.”

Terdahulu, svspek dit4han di Pejabat SPRM Perlis di Kangar pada jam 4.40 petang semalam menerusi Op Sukat SPRM selepas dipanggil untuk membantu si4satan berhvbung kes berkenaan.

Sehingga kini, lima individu termasuk seorang orang awam dit4han bagi membantu sias4tan berkenaan kes berkenaan di Perlis.

Kes itu disi4sat mengikut S3ksyen 17 (a) Akta SPRM 2009.

Sementara itu, Pengarah SPRM Perlis, Suzeliyana Hashim mengesahkan penahanan svspek berkenaan.

Penahanan suspek berusia 41 tahun itu susulan penahanan tiga pembantu penguatkuasa JPJ Perlis, masing-masing pada Selasa lalu dan semalam. - NSTP/Dziyaul Afnan Abdul Rahman Pen4hanan scspek berusia 41 tahun itu susulan pen4hanan tiga pembantu pengvatkvasa JPJ Perlis, masing-masing pada Selasa lalu dan semalam. – NSTP/Dziyaul Afnan Abdul Rahman

Seorang lagi pengu4tkvasa JPJ Perlis direm4n

Semalam, seorang lagi pembantu pengu4tkvasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Perlis direm4n bagi membantu sias4tan berhvbung kes penerimaan su4pan dianggarkan mencec4h RM88,000.

Pen4hanan svspek berusia 54 adalah susulan daripada pen4hanan dua lagi pembantu pengu4tkvasa JPJ Perlis pada Selasa lalu.

Sumber berkata, svspek dit4han rem4n sehingga Ahad ini kerana disy4ki terbabit menerima rasvah daripada pr0ksi sebagai d0rongan untuk tidak mengambil t1ndakan terhadap pemandu lori yang mel4nggar undang-undang.

Terdahulu, svspek dit4ngkap di Pejabat Suruhanjaya Penceg4han R4suah Malaysia (SPRM) Perlis jam 5.40 petang semalam menerusi Op Sukat SPRM selepas dipanggil untuk membantu sias4tan berhvbung kes berkenaan.

Sementara itu, perintah rem4n terhadap dua pembantu pengvatkvasa JPJ Perlis yang berakhir hari ini disambung sehingga Ahad.

Sehingga kini, empat individu termasuk seorang orang awam dit4han bagi memb4ntu si4satan berkenaan kes berkenaan di Perlis.

Seorang lagi pembantu penguatkuasa JPJ Perlis (bertopi putih) direman bagi membantu siasatan berhubung kes penerimaan suapan dianggarkan mencecah RM88,000. - NSTP/Dziyaul Afnan Abdul RahmanSeorang lagi pembantu pengvatkvasa JPJ Perlis (bertopi putih) direm4n bagi membantu sias4tan berhvbung kes penerimaan svapan dianggarkan mencec4h RM88,000. – NSTP/Dziyaul Afnan Abdul Rahman

 

Sumber: BH Online

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf