(Video) “T4kut Ada Kluster Uniqlo PJ”- Pengunjung Tak Jaga SOP, Polis Arah Uniqlo Tvtup Seketika

Hanya disebabkan mahu berebvt menjadi 500 pengunjung terawal, sampai sanggvp ab4ikan prosedur operasi standard (SOP) yang telah ditetapkan oleh pihak berkuasa.

Bermula 18 Disember, sebuah gedung pakaian terbesar dari Jepun iaitu UNIQLO telah dibuka di Damansara Avenue, Bandar Sri Damansara.

Pembukaan gedung pakaian yang diberi nama sebagai UNIQLO Da Square itu telah menarik minat ramai rakyat Malaysia untuk menjadi antara 500 pengunjung terawal untuk merebut hadiah misteri di dalam goodie bag yang telah disediakan serta p0tongan harga istimewa.

uniqlo3.jpg

uniqlo5.jpg

Disebabkan itu, di luar kawasan gedung tersebut kelihatan ramai pengunjung yang sudah menunggu daripada jam 10 pagi tadi.

Menurut satu video pendek yang dikongsi oleh salah seorang wartawan iaitu @RedzuanNewsMPB , pihak polis telah diker4hkan untuk berada di lokasi tersebut bagi meng4wal keadaan.

Dalam masa yang sama, beberapa lagi twit yang dikongsikan oleh orang awam memberitahu bahawa seramai 300 pelanggan telah diminta untuk pulang dan datang semula ke UNIQLO PJ pada jam 4 petang tadi bagi mengelakkan keses4kan.

uniqlo1.jpg

Selain itu, pihak KKM turut menasihatkan gedung tersebut untuk memberhentikan perniagaan buat seketika bagimembuat kerja pembersihan serta mempraktikkan SOP.

Menurut MalaysiaGazette, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, sejumlah besar pengunjung yang datang itu berkumpul seawal jam 8.30 pagi meskipun pintu kedai hanya dibuka pada jam 10 pagi.

Oleh kerana hanya 50 orang dibenarkan masuk pada satu masa mengambil kira SOP PKPB, lebih 300 orang berkvmpul di luar premis tanpa mematvhi penj4rakan dan mereka beratur r4pat sejak pagi tadi.”

Operasi di4rah dihentikan sementara oleh KKM untuk proses san1tasi dan persediaan r4pi untuk pelaksanaan SOP sepanjang operasi apabila dibuka semula mengel4k sebarang r1siko penges4nan jangk1tan p0sitif dan sebagainya.”

Bagaimanapun polis sejvrus terima laporan berjaya ke lokasi dan meng4wal keadaan tengahari tadi sebelum pelanggan di4rahkan bal1k ke rumah dan kembali semula 4 petang.”

Dalam pada itu, rata-rata ramai netizen berasa b1mbang dan ber4ng dengan apa yang sedang berlaku disana.

 

Difahamkan, promosi akan diadakan bermula pada 18 sehingga 20 Disember ini jadi pengunjung masih mempunyai masa selama tiga hari untuk membeli belah.

Tak s4lah kalau nak shopping, tetapi jangan sampai ab4ikan SOP dan buat-buat lupa yang kita masih lagi dil4nda p4ndemik C0vid-19!

 

Sumber foto: Twitter, HOTFM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf