(Video) “Abah.. abah..”- Tangisan anak2 kecil ziarah pus4ra bapa bikin jiwa rvntun melihatnya

Aj4l dan m4ut sememangnya ketentvan daripada Allah S.W.T. Tiada siapa yang daapt men3ka atau men4han andai mala1kat m4ut sudah hadir untuk mencabvt ny4.wa seseorang.

Tugas kita sebagai insan yang masih hidup hanyalah mend0akan agar r0h si m4ti ditempatkan dalam kaIangan orang ber1man dan seIuruh keluarga perlu redh4 dengan takd1r yang telah ditetapkan.

Seb4k l1hat anak2 saudara

Namun, siapa yang sanggvp melihat anak-anak kecil men4ngis apabila insan t0nggak keluarga pergi sewaktu mereka masih memerlukan.

Hal ini dik0ngsikan oleh seorang pengguna TikT0k dikenali sebagai @arienafiena apabila video anak-anak buahnya men4ngis sambil memangg1l bapa mereka di kvbur amat memiIukan hati.

@arienafiena

Semoga anak2 adikku dan isterinya kuat melalui hari2 yg akan dtg… Sekelip mata hilang kasih syg sorg abah😭😭

♬ Terdiam Sepi – Nazia Marwiana

Anak2 men4ngis panggiI ‘abah’ mereka

Dapat dilihat dengan jeIas waj4h sugvl ketiga-tiga anak kepada adiknya yang seb4k sewaktu datang menz1arahi pvsara bapa mereka.

Reaksi mereka juga sangat menyed1hkan apabila memanggil bapa mereka dengan panggiIan “abah, abah, abah.”

@arienafiena

Part2 dok panggil abah lagi😭😭

♬ Biarlah Semua Berlalu – Willy Anggawinata

12 hari bertarvng ny4wa di ICU

Dalam perk0ngsian terdahulu, @arienafiena memaklumkan yang allahy4rham adiknya mninggal dunia pada awal Jun lalu selepas 12 hari berada di Unit R4watan Rapi (ICU) kerana ada pend4rahan di kepaIa disebabkan masaIah d4rah tinggi yang dih1dapi.

https://www.tiktok.com/@arienafiena/video/6972020409843715330?referer_url=https%3A%2F%2Fohmymedia.cc%2Fmasih-kecil-sudah-diduga-tangisan-kanak2-ziarah-pusara-bapa-bikin-sebak%2F&referer_video_id=6973299130202361089&refer=embed&is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Sed1h teng0k mereka didvga sewaktu kecil

Sehvbungan dengan itu, rata-rata w4rganet meng4kui begitu seb4k melihat m0men dimana anak-anak kepada arw4h adik @arienafiena teres4k-es4k men4ngis mengenangkan bapa mereka yang telah t1ada.

Oleh itu, mereka yang men1nggalkan k0men telah mend0akan agar insan-insan tersayang yang telah dit1nggal pergi terus kvat dan tab4h menerima takd1r ini.

ToIong peIuk mereka sis untuk saya

Pec4h hati aku teng0k diorang men4ngis

MeleIeh air mata teng0k video ni

Jangan kata awak, saya yang teng0k pun tak kvat

Semoga r0h allahy4rham dicvcuri rahmat. Amin..

 

Sumber: @arienafiena, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.