(Video) Bvkti Perjvangan Demi P4Iest1n, Br1ged AI-Q4ssam Keluarkan Video Lagu Rasmi Pasukan

Sebut sahaja tentang pasukan tentera P4Iest1n, mesti dalam kepaIa k0rang terdetik mengenai H4.MAS, betul tak?

Istimewanya sayap ket3nter4an H4.MAS, iaitu Br1.ged AI-Q4ssam bukan sahaja ber4ni berper4ng menentang rej.1m Isr4eI, malah mereka juga cendervng membangunkan senj4ta berat sendiri seperti r0.ket dan sebagainya.

Siapa sangka, pejvang rakyat P4Iest1n itu yang dulunya mempert4hankan diri dengan menggunakan b4tu dan b0m petr0l kini memiliki senj4ta berat bagi memberi tent4ngan terhadap keg4.nasan rej1.m Isr4eI.

Walaupun tahap kemvsnahan senj4ta dihasilkan tidak sama dengan r0ket rej1.m Isr4eI, namun kesan psik0Ioginya tetap sama, menggervnkan mvsuh.

Br1.ged AI-Q4ssam berjvang demi P4Iest1n

Nak dijadikan cerita seperti yang ramai tahu, baru-baru ini P4Iest1n dan Isr4eI telah mengumumkan genc4tan senj4ta.

Justeru itu, rakyat P4Iest1n meraikan kemenangan kecil mereka dengan mengadakan sambutan Aidilfitri di sekitar Masjid Al-Aqs4 dan membina semula rumah serta kedai yang telah mvsnah akibat ser4ngan z10.nis.

Bagaimanapun, bukan rakyat sahaja yang gembira, akan tetapi Br1.ged AI-Q4ssam turut meraikan kemenangan itu dengan mengeluarkan satu video lagu rasmi pasukan tersebut.

Menerusi laman sosial Twitter, seorang pengguna yang sentiasa berk0ngsi maklumat tentang keadaan terkini di P4Iest1n, @JatIkhwan berk0ngsi video berkenaan.

Menyanyi beramai-ramai dis4ksikan rakyat P4Iest1n

Menerusi video terbabit, dapat dilihat pasukan tentera AI-Q4ssam sedang berdiri teg4k dan menyanyikan lagu rasmi mereka beramai-ramai sambil dis4ksikan oleh rakyat P4Iest1n.

Video p3ndek berdurasi 1 minit itu sudah pasti membuatkan pen0nton berasa gent4r dan tersentvh melihat wajah serta svsuk tvbuh insan-insan yang sanggup menvmpahkan d4rahnya berjvang demi pembeb4san tanah P4Iest1n.

Di samping itu, bagi memvdahkan semua orang memahami maksud lagu dengan lebih mendalam, @JatIkhwan turut berk0ngsi video berserta k4psyen lirik lagu dalam bahasa Inggeris.

Menjengah ke ruangan k0men, rata-rata netizen berasa kagvm dengan 4ura dan semangat ‘j1.had’ yang ditunjukkan oleh Br1.ged AI-Q4ssam dalam video itu.

Selain itu, mereka turut mend0akan agar ahli pasukan mereka sentiasa diberi kekvatan oleh Allah SWT kerana memperjvangkan Al-Aqs4.

Merem4ng dengar lagu ni

Rasa semangat berjvang

Semoga diberi keku4tan dan kemenangan

Bersemangat dengar lagu ni

Semoga segala usaha dipermvdahkan

Secara umum, Br1.ged AI-Q4ssam mempunyai seramai 30,000 keangg0taan.

Walaupun jumlahnya tidak besar, namun sehingga kini ket3nter4an Isr4eI yang memiliki seramai 720,000 keangg0taan masih tidak mampu melvmpuhkan pert4hanan Br1.ged AI-Q4ssam.

 

Sumber: Twitter @JatIkhwan, Borak Daily

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf