(Video) “Macam ajak lep4k mamak eh”- Wanita K0ngsi Story Bagaimana K4hwin Dengan Suami, Last Minute!

Banyak perk4ra yang terj3jas sejak Per1ntah Kaw4lan Perger4kan (PKP) dijalankan termasuklah m4jlis perkahw1nan. Ada yang dah t3mpah dewan dan segala b4rang kel3ngkapan lebih awal, tapi terp4ksa c4ncel.

Walaupun tak dapat nak buat m4jlis, ak4d nik4h tetap dibenarkan dan semestinya dapat cut b4jet p4sangan peng4ntin tu. Siapa yang k4hwin time PKP tu betul takk??

K4hwin last minit

Namun lain pula k1sah wanita ini, apabila dia memvtuskan untuk berk4hwin sebelum tib4nya waktu PKP yang akan d4tang ini.

Tapi apa yang men4riknya, dia sekadar h4ntar message kepada suaminya dan aj4k untuk k4hwin pada hari yang s4ma.

Wanita yang dikenali sebagai Fariha Razali itu ada berk0ngsikan m0men itu di akaun TikT0knya.

Dalam video itu dia memb3ritahu yang dia terp4ksa bers0lek sendiri, tiada 1nai, dul4ng mahupun pel4min kerana tak s3mpat nak buat disebabkan kepvtusan dr4stiknya itu.

P0stingnya itu telah men4rik perh4tian ramai dan sehingga kini mer4ih lebih dari 1 juta views.

@fariha.razali

Allah is the best planner ❤️ #nikah

♬ Im Addicted To – prita

Tok k4di nak awalkan

Mungkin ada yang fikir dorang ni betul-betul k4hwin last minit? Sebenarnya tak.

Menvrut Fariha segala urus4n wajib termasuk segala b0rang dah diselesaikan pada bulan 3 itu hari. Jadinya mereka hanya tinggal menvnggu tarikh untuk din1kahkan pada tarikh asal 22 Mei nanti

Part yang wajib Alhamdulillah semua lengkap, bor4ng pun dah settle. Supposely 22/5, Alhamdulillah Allah bantu mudahkan

Tambah wanita itu lagi, sebenarnya Tok Kadi tersebut yang men4sihatkan mereka untuk memperc3patkan pern1kahan.

Hal ini kerana dia dapat mer4sakan PKP akan dijalankan dalam masa terdekat dan berniat untuk memb4ntu p4sangan tersebut.

Nak dijadikan cer1ta sehari sebelum hari pernik4han, Fariha dan suaminya dah bebinc4ng untuk n1kah sec3pat mungkin.

Lalu Fariha menghvbungi Tok Kadi tersebut dan dia pun bersetuju dengan c4dangan Fariha.

“Thank you everyone for the dua! Actually i call tok kadi, dia ckp nak pkp, so dia nak b4ntu kiteorg cep4tkan which is the same day.

“And a day before, kiteorg dah mmg bebetul talk utk n1kah asap. So after i call tok kadi, i terus tanya. Dia pun okay setuju.” katanya di ru4ngan kapsyen

Macam aj4k lepak mamak

Islam ini mudah aje geng..

Kalaulah semudah itu untuk aku…

ada sesapa nak kawin dengan aku?

 

Menj3ngah ke ru4ngan k0men, rata-rata net1zen terk3jut dengan t1ndakan wanita itu. Ada yang menyifatkan ia begitu mudah seakan meng4jak untuk pergi lep4k kedai mamak.

 

Sumber: LM, Tiktok

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Teruskan berhibur dengan kisah-kisah menarik menarik dibawah ini yang dikongsikan.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf