(Video) “Nak pergi mana tu?”- l4ri keluar kereta elak r0adbIock? Geng baju raya ‘tersadai’ tepi highway

Tempatan Viral

Meskipun kerajaan telah menetapkan bahawa aktiviti z1arah raya diIarang sempena sambutan Aidiladha semalam, namun tetap ada segelintir individu yang degiI melanggar prosedur operasi standard (SOP).

Terbaru, tular satu video di laman Twitter memaparkan sekumpulan keluarga did4kwa ‘meIarikan’ diri keluar dari kenderaan mereka ketika melalui sek4tan jalan raya (SJR) di sebuah lebuh raya di Lembah Klang.

Seorang pengguna Twitter, @ilyazrai memuat naik r4kaman video itu yang kelihatan empat individu perempuan termasuk seorang kanak-kanak lengkap berbaju kurung ‘meIangkah’ penghalang besi di tengah lebuh raya tersebut.

“Haaa tengok mereka ni degiI nak pergi beraya jugak. Lepas tu bila s4ngkut kat SJR, keluar kereta dengan anak cross highway 3 lane,” tulis @ilyazrai.

Mana tidaknya, dah la keluar beraya? Jumlah penumpang lebih daripada S0P yang ditetapkan pula tu! Pasti dikenakan k0mpaun ribuan ringgit sekiranya ‘kant0i’ oleh pihak polis.

Posting berkenaan diulang kicau sebanyak 3,200 kali selain menerima pelbagai reaksi net1zen dimana rata-rata m4rah melihat tindakan sekumpulan keluarga itu yang disifatkan degiI serta mementingkan diri.

Ini kerana sedang rakyat ‘berk0rban’ dengan menyambut raya di rumah sahaja, golongan terbabit ‘berseronok’ ke sana sini yang boleh menjadi pvnca penuIaran w4bak C0vid-19 sekali gus kes jangk1tan kembali meningkat.

Kawan aku baru pulih, beraya sakan

Kalau macam ni, memang ‘merepvt’ la kita

Kes meningkat, pastu saIahkan kerajaan?

Duduk rumah diam2 dah la!

DegiI, semangat nak raya

Kalau macam ni la gaya pem4tuhan, lama lagi agaknya peluang kita mahu melihat ‘dunia luar’. Disebabkan seorang dua yang Ianggar S0P dan berjangk1t, habis semua kena duduk di rumah!

 

Sumber: Twitter @ilyazrai, OMM (Dayah Muse)

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.