(Video) Polis sias4t & ‘bvru’ individu pvkul bangla, sekali Yusuf Azmi tampil dalam video

Semasa Tempatan Viral

Kajang: Polis giat mengesan sekumpulan individu yang memvkul seorang lelaki warga asing selepas satu r4kaman video berkaitan kejadian itu tular di media sosial, malam tadi.

Kejadian itu dilaporkan berlaku di kawasan kaki lima sebuah premis kedai di No 28, Jalan Alam Jaya 19, Taman Alam Jaya, Batu 9 Cheras, Kajang, dekat sini.

Ketua Polis Daerah Kajang Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan berkata, sias4tan dimulakan sebaik r4kaman video yang tular itu sampai ke pengetahuan pasukan Bahagian Maks1.at, Jv.di dan K0.ngsi Gel4p (D7) Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kajang, hari ini.

“Sias4.tan awal dijalankan selepas dipercayai tempat kejadian itu berlaku di bawah kawasan pentadbiran IPD Kajang.

“Hasil sias4.tan awal, seorang lelaki dipercayai warga asing dipvkul sekumpulan lelaki Melayu dikenali dengan nama Yusuf Azmi, Abang Ali dan beberapa orang pengikutnya yang belum dikenal pasti,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Katanya, perlakuan svspek adalah satu t1ndakan yang mengganggu gvgat serta mendatangkan kekac4uan kepada ketenteraman awam berikutan kejadian itu berlaku di kawasan awam yang terbuka.

VIDEO] Yusuf Azmi L3mpang Muka Bangla, Abang Ali Pula Mengamvk, Yusuf Azmi Tampil Jelaskan Apa Yang Terjadi – News Media Online

“Hasil penelitian ke atas video ini juga mendapati, kvmpulan svspek itu juga mel4nggar beberapa prosedur 0perasi standard (SOP) Per1ntah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dengan berkumpul serta tidak menjaga penjarakan fizikal.

“Sehvbungan itu, pihak IPD Kajang membuat laporan polis berhubung kejadian ini bagi tujuan si4satan lanjut,” katanya.

Katanya, kes diklasifikasikan mengikut S3ksyen 147 K4nun Kes3ksaan (mervsuh) dan jika disab1tkan kes4lahan, boleh dihvkum penj4ra selama dua tahun atau d3nda atau kedua-duanya sekali.

Bagi kes4lahan mel4nggar S0P PKPB, kes disi4sat mengikut S3ksyen 269 K4nun Kes3ksaan / 22(b) Akta Penceg4han dan Peng4walan Penyak1t Berjangk1t 1988.

Mana-mana individu yang mempunyai maklumat lanjut berhvbung kejadian ini boleh berhubung dengan mana-mana Balai Polis terdekat atau berhubung terus dengan Pegawai Penyi4sat, Asisten Superintendan Mohd Radzee Jamudi di talian 019-665 5811.

Yusuf Azmi Lempang Muka Bangla, Abang Ali Pula Mengamuk. Rupanya Ini Sebabnya (Video) – Trending All MHI

Yusuf Azmi Lemp4ng Muka Bangla, Abang Ali Pula Meng4muk. Rupanya Ini Sebabnya – Keramat Viral

Terdahulu tvlar satu r4kaman video menunjukkan sekumpulan lima hingga enam lelaki mengepvng dan meny0al seorang lelaki dipercayai warga asing di hadapan sebuah premis kedai.

Menerusi video berdurasi seminit 54 saat itu, seorang svspek memvkul lelaki warga asing berkenaan diikuti beberapa rakan svspek melakukan tindakan sama.

Beberapa hantaran di Facebook (FB) mend4kwa kejadian itu didalangi kumpulan svspek terdiri daripada pengerusi dan pengikut sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang m4rah kepada svspek kerana did4kwa menjual baju cetak r0mpak NGO terbabit.

Walaubagaimanapun, kita tunggu sehingga Yusuf Azmi dan pengikutnya beri keterangan.

Terbaru! Yusuf Azmi tampil selepas dikatakan di bvru Polis

Dalam pada itu Yusuf Azmi tampil dalam satu video memperbetulkan kenyataan media d4kwaan beliau sedang dibvru.

Menurut Azmi, kenyataan tersebut tidak tepat kerana beliau tidak pernah mel4rikan diri dan bersedia memberi kerjasama kepada pihak p0lis.

Yusuf Azmi juga dalam perjalanan menuju ke IPD Kajang untuk r4kaman percakapan

Susulan kes berkenaan seorang warga bangladesh di Tampar..

Saya difahamkan Pihak Polis IPD Kajang membu.ru saya..

Saya ada sahaja di sini dan dalam perjalanan ke IPD Kajang..

Rakan Rakan media harus memberikan berita yang jelas

Doakan pada sahabat saya yusuf azmi,abg ali dan lain2 team semboyan…
Mereka dita.han dan di cas akta 147 rusuhan…
Kita doakan bersama amin

“Sampai Naik Tangan..”- Yusof Azmi Tampil Ded4h Cerita Sebenar Kenapa Dia & Abang Ali Mengamvk Kat Bangla

TERDAHULU, Sejak kelmarin pihak Semboyan Malaysia telah menerima berita bahawa baju Tshirt Semboyan Jihad yang dikeluarkan oleh Semboyan Malaysia sendiri telah di CETAK R.OMPAK.

Perkara ini disedari oleh pihak Semboyan Malaysia selepas ramai yang mengadu apabila mereka mendapat baju yang mereka telah beli tidak mencapai kualiti yang memuaskan.

Sudahlah dicetak r.ompak, harga yang ditawarkan sangat tidak munasabah iaitu pada harga RM 5 dan RM 10 sahaja. Lebih memedihkan lagi, apabila penjual tersebut memancin’ untuk menyuruh membeli dengan k.uantiti yang banyak.

Kami pihak Semboyan Malaysia dapat berjumpa dengan penjual ini selepas meny.amar untuk menjadi pelanggan dan ingin membeli sebanyak 600 helai.

Apa yang membuatkan Yusuf Azmi dan Abang Ali betul betul m.arah adalah kerana diawal pertemuan itu s.uspek sudah m.enipu dengan mengatakan dia bukan penjual.

Apabila di telefon nombor penjual baju itu, telefon s.uspek yang berbunyi.

Selepas ditekan berkali-kali untuk cerita hal sebenar, kesabaran Yusuf Azmi dan lain-lain terc.abar selepas dia sendiri mengaku bahawa dia menjual barangan r.eject p.roduk Semboyan Malaysia.

Mungkin perkara ini dilihat k.asar disudut mata orang lain, namun Yusuf Azmi sendiri bert.indak sedemikian kerana beliau tidak mahu orang ketiga yang mer.osakkan nama beliau dan Semboyan sendiri.

Anda cuba bayangkan kami hanya menempah sebanyak 600 helai pada harga RM 10 ringgit. Dia boleh untung secara ‘ATAS ANGIN SEBANYAK RM 6000 dengan hanya menjual T-shirt Semboyan Jihad yang telah di r.eject.

Komen Netizen

Harap PDRM kutip gangster2 ni..Sampah masyarakat…

Semboyan telah berbunyi menuju medan bakti…

time agak boss cina tu hri. uihh bkn main “bincang baik2” blg. skli ni?? rm5 terus d tmpr #DILARANGMISKIN

Bangla tu pow 5 hinggit ko org siku kepala dia.. Pe lahhhh siku kepala h4ram j4dah yang duk pow berbillion tu… Ini dah mcm jadi samseng taik kucing dah..

Sudahlah makan untung atas angin, dia turut menggunakan satu kedai pencetakan baju yang dimiliki oleh bangsa Melayu sendiri sebagi u.mpan dan menyakinkan m.angsa untuk diti.pu.

Yusuf Azmi serta pemilik kedai berkenaan meng.amuk kerana tidak mahu imej b.randing Semboyan Malaysia dan bisness kedai print milik En Sabri Leman terc.alar angkara perb.uatan yang boleh dikatakan satu pen.ipuan ini.

Kami juga disini memohon maaf andai mengguris perasaan anda dibulan yang mulia ini.

Yang baik itu datang dari Allah, yang b.uruk itu dari saya. Semoga perkara ini boleh dijadikan satu tauladan buat semua. InsyaAllah

 

Sumber: HMetro, FB Yusuf Azmi, OM, Hitmedia

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.