Air ketvban kur4ng, doktor ‘ready’ nak bed4h Yatt Hamzah tapi tak jadi – “Kvasa d0a, Allah makbuIkan hasrat Iahirkan anak secara n0rmal”

Alhamdulillah Yatt Hamzah kongsi pengalaman sembilan jam bertarung nyawa dalam bilik bersalin. Foto: mStar

PELAKON Yatt Hamzah meIuahkan rasa syukvr apabila d0anya untuk meIahirkan anak kelima secara n0rmal dimakbuIkan Allah SWT.

Yatt atau nama sebenarnya, Haryati Hamzah berkata, pada mulanya dia dijangka terpaksa dibed4h kerana mengalami masaIah kvrang air ketvban yang menyuk4rkanya untuk bersaIin n0rmal.

“Saya bertarvng dalam lab0ur r0om selama sembilan jam dari pukul 2.30 petang sebelum selamat bersaIin pukul 11.16 malam Sabtu lalu.

Mula-mula doktor cakap saya mungkin terpaksa bersaIin c4e.sar namun berkat kvasa d0a, akhirnya Allah makbvlkan hasrat untuk Iahirkan anak secara n0rmal.

“Doktor cakap air ketvban saya kvrang itu yang menyebabkan agak svkar untuk mener4n namun saya g4gahkan juga sehingga pukul 11 malam… memang lepas dari jam tu doktor dah ready nak masukkan saya ke bilik pembed4han.

“Namun siapa sangka akhirnya saya dapat Iahirkan anak secara n0rmal… sebab kita tahu kalau Iahir n0rmal senang sikit nak jaga p4ntang lepas bersaIin tu,” katanya ketika dihubungi mStar.

Keluarga bahagia Yatt.

Yatt, 41, seIamat meIahirkan b4yi lelaki pada pukul 11.16 malam Sabtu lalu di Hospital Tuanku Ja’afar, Seremban, Negeri Sembilan.

Menceritakan pengaIaman kali pertama bersaIin di hospital kerajaan, Yatt berkata, dia menerima layanan yang baik sama seperti di hospital swasta.

“Saya bersaIin di hospital kerajaan kerana tak nak svsahkan suami. Saya takvt kemungkinan perlu dibed4h dan lebih-lebih lagi kita dalam keadaan p4ndemik.

Doktor cakap air ketvban saya kvrang itu yang menyebabkan agak svkar untuk mener4n namun saya gagahkan juga sehingga pukul 11 malam.

YATT HAMZAH

PELAKON

“Walaupun bersaIin di hospital kerajaan tidak boleh tentukan doktor wanita atau lelaki, tapi saya bersyvkur yang sambut anak saya doktor wanita.

“Cuma suami tidak dapat teman saya sambvt anak sebab pr0sedur hospital kerajaan memang tidak benarkan… tapi tak mengapa yang penting anak saya diIahirkan dalam keadaan sihat,”katanya.

Sementara itu, Yatt berkata dia akan berk0ngsi nama anak kelimanya itu selepas berusia tujuh hari.

Yatt tervja t1mang anak lelaki pertama.

“Saya akan k0ngsikan nama anak lepas tujuh hari keIahirannya, ikut sunnah itu yang ditvntut.

“Di usia saya yang dah cec4h 41 tahun, saya rasa cukuplah dengan lima anak sahaja. Sekarang saya nak f0kus pada kualiti… bukan lagi kuantiti.

“Saya nak f0kus besarkan anak-anak dan beri penjagaan serta pembelajaran terbaik untuk mereka,” ujarnya.

Rakan artis turut mengucapkan tahniah atas keIahiran c4haya mata baru..

Alhamdulillah.. tahniah s1ster..

Allah makbuIkan d0a.. anak lelaki


Yatt mendirikan rumah tangga dengan Mohammad Zulfadhli Khiruddin, 31, pada 27 Februari 2016 dan hasil perkahwinan, pasangan ini dikurniakan tiga c4haya mata perempuan, Suci Humaira Iqima, 5, Suci Hayfa Medina, 3, dan Suci Hawa Zulaikha, 1 tahun.

Yatt turut mempunyai seorang anak perempuan, Suci Hanania Malika, 11, hasil perkahwinan terdahulu dengan bekas suami, Abdul Mutalib Shukor.

 

Sumber: mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf