Selepas 2 tahun menj4nda, Adun DAP Ketari YB Rara kini isteri ahli perniagaan

KUALA LUMPUR – Selepas dua tahun menj4nda, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Ketari dari DAP, Young Syefura Othman, hari ini, sah bergelar isteri kepada ahli perniagaan, Muhammad Edrin Nordin.

Pasangan itu yang sed0ndon dalam persalinan putih din1kahkan bapa pengantin wanita dengan mas kahwin sebentuk cincin berlian.

Young Syefura atau lebih dikenali sebagai Rara, 32, berkata, majlis itu berlangsung di dewan Wisma Selangor, Jalan Ampang, dalam pematuhan prosedur 0perasi standard (SOP) dengan dihadiri semua ahli keluarga dan rakan rapat.

“Alhamdulillah semuanya sempurna. Terima kasih kepada yang mendoakan kami berdua,” katanya.

“Alhamdulillah saya lega dan bersyukur, majlis berlangsung dengan sempurna seperti dirancang.

“Saya mengharapkan perkahwinan ini berkekalan dan bahagia sampai ke syurga,” katanya, menurut laporan Harian Metro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rara | YS (@young.syefura)


Sementara itu, detik majlis akad n1kah pasangan itu dik0ngsikan secara langsung di Instagram Rara dengan ruangan k0men dibanjiri ratusan ucapan tahniah.

Penolong Setiausaha Wanita DAP Kebangsaan dan suaminya yang juga ahli perniagaan berstatus dvda itu meng1kat tali pertvnangan pada 27 Feb lalu.

Antara komen-komen netizen:

“Tahniah YB Rara. Kesayangan semua.

Selamat melayari bahtera berumahtangga hingga ke syvrga.

Semoga Sakinah,Mawardah,Warohmah…YB Rara sentiasa menjadi kesayangan semua,” komen pemilik Facebook Serizawa Din Daitan’na.

“Tahniah, sama cantik moga bahagia ke akhir h4yat,” tulis Aqu Jemmy Ceedin.

“Alhamdulillah. Tahniah YB dan suami semoga bahagia hingga jannah. Amin,” kata Kamsinar Azminar.

Selain itu ada juga warganet yang turut melvahkan perasaan kec3wa.

“Baru nak tukar mengundi kt Bentong. Cancel laa biar di Temerloh janji hati tak tersak1ti,” seloroh Yus Rie Loneranger sambil meletakkan emoji men4ngis.

“Kej4m sungguh pvtaran hidup ini.. tahniah YV kerana ced3ra p4rahkan anganku selama ini.. lepas ni balik Bentong tak mau lalu Ketari lagi.. ng1lu sangat,” luah salah seorang peminatnya.

“Saya pun berj4mbang kalau tahu saya cuba nasib. Tahniah, selamat pengantin baru,” kata Wan Sixzerosix.

“Tahniah YB walaupun ramai yang n4ngis bucu katil,” gurau Baha Munir.

Malah, ada yang mengingatkan Adun berkenaan agar tidak ‘melangkawi’ SOP yang difahamkan mervjuk kepada kes pel4nggaran per1ntah 0perasi standard (SOP) oleh beberapa Instaf4mous dan artis baru-baru ini.

Sebelum ini, Rara pernah mendirikan rumah tangga dengan seorang pengurus pelaburan, Muhammad Masyur pada 24 Sept 2016, namun bercer4i talak satu pada 7 Mac 2019.

 

Sumber: Instagram Young Rara, HMetro

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf