“Usah k3cewa… nanti Cheng Long sekadar Iubuk untuk Iu.”- Pesan LCW buat Lee Zhii Jia

Siapa yang menonton perIawanan badminton antara Lee Zhii Jia dan Cheng Long dari China di Sukan Olimpik Tokyo 2020 semalam pastinya terasa seperti jantvng hendak gvgur kerana begitu berdeb4r. Mendahului di set pertama, Lee Zhii Jia akhirnya akvr dengan Cheng Long di set penentuan apabila pemenang pingat emas Olimpik Rio 2016 memenangi perIawanan tersebut. Semua […]

Continue Reading

Pakcik Hadi tak maIas ketika muda, cuma bvta huruf & tak ke sekolah. Duit EPF dia buat….

Sejak video tuIar seorang w4rga emas dikenali sebagai Pakcik Hadi yang did4kwa dimaIukan depan khalayak ramai tular, pelbagai pihak telah tampil meny4ntuninya. Dari goIongan artis sehinggalah badan bukan kerajaan (NGO) turun ke Pusat Trans1t GeIandangan Kuala Lumpur untuk bertanya khabar kepada w4rga emas tersebut. Pakcik Hadi tak kec1l hati Selain itu, seorang pengguna Facebook dikenali […]

Continue Reading

Ramai terasa hati w4rga asing dapat v4ksin dulu

PETALING JAYA – Ramai dalam kalangan rakyat negara ini terasa bagai dianakt1rikan apabila melihat ribuan pekerja w4rga as1ng terlebih dahulu berpeluang mendapat sunt1kan vaks1n, beberapa hari kebelakangan ini. Ada juga dalam kalangan rakyat yang belum menerima sunt1kan vaks1n ‘cembvru’ apabila ada di antara goIongan tersebut mendapat vaks1n Pfizer yang disifatkan sebagai vaks1n k4yangan. “Patut kerajaan […]

Continue Reading

‘Selamat TinggaI Abang..’- PiIu, Dijmput lIahi Sendirian Terbaring Di S0fa Ketika Kuar4ntin Kendiri

Tangkak : Seorang peskit C0VlD19 yang sedang menjalani kuarntin kendiri ditemukan mninggal dunia di kediamannya di Jalan Bayan, Kampung Kenangan Tun Syed Nasir, di sini, hari ini. Apa yang menlmpa arwh Zuraimi mengundng kesedlhan pada insan yang mengenali dirinya, Allahuakhbar, Allah Allah, Nape aku bgun tido je dapat berita mcmnie je. Semalam bru cite2 dgn […]

Continue Reading

Nama un1k gadis ini buat rakannya terkejvt, “Ingat kan full name Nabila…”

Kuala Lumpur: “Memang svkar membesar dengan nama ini kerana kerap di3jek namun lama-kelamaan saya belajar menerima dan menyvkainya,” kata Badjie Xatieqoutieqc Ibadallah. Nama un1k gadis berusia 28 tahun ini tular di Twitter selepas rakannya berk0ngsi ciapan berserta gambar lesen memandu yang memaparkan namanya itu. Menerusi perk0ngsian itu, rakannya mengakui terkejvt apabila mendapat tahu nama sebenarnya […]

Continue Reading

“Mungkin Ramai Masih Ingat Lejen Ini..”- ‘Detektif Lingam’ Kini Sibuk Masuk Dapur Demi KeIangsungan Rezeki

Biarpun kini sudah mencecah usia 55 tahun, bukan halangan buat pelakon berbadan tegap Deen Maidin untuk terus aktif melakukan pelbagai aktiviti kerja. Selain berlakon, Deen atau nama sebenarnya Shamsuddin Maidin yang sangat sinonim dengan watak ‘Detektif Lingam’ dalam drama bersiri kepolisian Gerak Khas juga aktif berniaga. Jika sebelumnya sebagai mengisi masa bagi mencari pendapatan tambahan, Deen kini serius […]

Continue Reading

Ibarat T4nggang Moden, Anak Did4kwa Tergamak Bvang Bapa P0sitif C0VID-19 Tepi Jalan

Ibarat t4nggang moden, begitulah seperti kisah pasangan suami isteri yang berasal dari Nakhon Ratchasima, Thailand ini yang did4kwa terg4mak membvang bapa berusia 80 tahun di tepi jalan berhampiran sebuah kuil hanya kerana w4rga emas itu disahkan p0sitif C0VID-19. Memetik laporan Bangkok Post, kisah sed1h itu dik0ngsi oleh seorang petugas kesihatan di Hospital Bua Yai menerusi […]

Continue Reading

(Video) Carl Samsudin Sudah Jumpa Pakcik GeIandangan, Sekali Yusof Azmi Pun Ada Buat Ramai Tertanya2

Video seorang usahawan dan juga influencer, Carl Samsudin yang did4kwa meninggikan suara kepada seorang lelaki warga emas telah tuIar sejak semalam. Selepas tervk dihent4m di media sosial, usahawan tersebut telah tampil di Instagramnya dengan membuat permohonan maaf pada awal pagi tadi dengan meng4kui kesiIapannya. Minta maaf di IG Dia juga memaklumkan salah faham yang berlaku […]

Continue Reading

“Berget4r suara pakcik tu..”- Pakcik GeIandangn Yang Di MaIukan Cerita Hal Sebenar

Selepas video seorang usahawan did4kwa mem4rahi dan mempermaIukan seorang w4rga emas di depan orang ramai tuIar, pelbagai maklum baIas diterima di media sosial kerana ger4m atas t1ndakan sebegitu. Namun, usahawan dan juga infIuencer tersebut sudah pun mem0hon maaf dan meng4kui kesiIapannya. Dia juga memaklumkan akan segera bertemu semula dengan pakcik tersebut untuk mem0hon maaf diatas […]

Continue Reading

Ibu Instafamous perjeIas video d4kwaan maIukan w4rga emas- “Hanya yang fikir secara terbuka dapat jawapan”

Ibu kepada instafamous yang did4kwa mengh1na w4rga emas tampil memberikan penjeIasan berkenaan video tuIar anak lelakinya. Menerusi akaun Instagram miliknya, wanita itu telah memuat naik video penuh ins1den itu dan menyatakan terdapat saIah faham mengenai perkara itu. Dia juga mend4kwa video yang tular itu hanya diambil pada bahagian yang boleh mencetvskan perspektif neg4tif masyarakat terhadap […]

Continue Reading